Kom lekker Bosbaden!

Bosbaden is een eeuwenoude methode die recent weer “hip'”is geworden. De natuur is al eeuwen een beproefd recept voor rust en ontspanning.

stress achter computer

Die natuur geeft je gratis een tegengif voor de gevolgen van allerlei moderne kwalen zoals stress, overprikkeling, uitputting en mentale vermoeidheid. De ziektemaker nummer 1 in onze maatschappij!

Dit van oorsprong Japanse fenomeen laat je ervaren hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Een ‘officieel’ bosbad duurt twee tot drie uur. Maar je merkt het verschil al na 30 minuten in het bos zijn. We gaan ongeveer 1,5 u op pad en sluiten af met een kop koffie of thee op een schitterende locatie in het bos. Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn heet ons van harte welkom.

Wat is nodig voor bosbaden?

Je hebt geen speciale vaardigheden of kleding nodig, alleen een open mind. Het gaat niet om de fysieke inspanning, je conditie, maar juist om nieuwsgierig en ontspannen kijken wat er op je pad komt.

Dompel je daarom onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je neemt geen letterlijk bad in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Je neemt als het ware een ‘duik in het bos’.

Tijdens het bosbaden vertragen we ons tempo en gaan we genieten van alles wat we horen, zien en ruiken, en voelen.

Je zintuigen gebruiken

Door diverse kleine oefeningen onderweg worden je al zintuigen geprikkeld.

Haal diep adem en ‘proef’ de frisse lucht. Luister naar het geluid van de vogels, van de ritselende bladeren. Voel de zon (of wind of regen) op je huid en je haren. Verwonder je en geniet van in het hier en nu zijn. Zet je drukke piekerhoofd even stil.

Wetenschappers ontdekken steeds meer hoe de natuur op positief ons inwerkt. Door bosbaden daalt je bloeddruk en hartslag, verbeteren je cognitieve vermogens en het stimuleert jouw creativiteit. Angststoornissen en depressie worden minder.

Ontdek welke positieve invloed Bosbaden kan hebben op jouw gezondheid en gevoel van welzijn. Ervaar hoe de natuur jou op deze wandeling verfrist en verkwikt. Je zult merken dat je er de rest van de dag en week weer tegenaan kunt.

Het wordt een bijzondere ervaring op een bijzondere plek en ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Een frisse start

Volgens onderzoek krijgen we niet genoeg vitamine D binnen. Dat is jammer, want het is één van de eerste dingen die je immuunsysteem verbetert en zelfs je mentale gezondheid weer in balans te brengt.

Slechts 30 minuten buiten zijn, terwijl je wandelt of gewoon in de tuin zit met een kopje thee levert je dit:

  • Je ademt frisse lucht in
  • Je stressniveaus neemt af
  • Je vitamine D inname verhoogt,
  • Je botten en spieren worden sterker
  • Je welzijn neemt toe
  • Je ziet problemen in een ander licht.

Bosbaden zo’n simpele actie om je veel beter te voelen!

Meedoen met bosbaden?

Ga je mee op pad?

Kosten zijn € 25,- inclusief een kop koffie / thee. Kom je met een groep van minimaal 4 personen, dan krijg je € 5,- korting p.p.

Om stil te staan bij de broodnodige rust voor een wereld waarin stilte een schaars goed lijkt te worden!

Data

zaterdag 6 april 9.30-11.30 u.

zaterdag 20 april 9.30-11.30 u.

zaterdag 4 mei 9.30-11.30 u.

Wil je bosbaden op een andere datum, neem dan contact op. Regelmatig worden er nieuwe data via sociale media gedeeld.

Is dit iets voor jouw team of een visie-/teamdag? Vraag naar de mogelijkheden en kosten.

Neem contact op

Natuurlijke groet,

Lia