Kom lekker Bosbaden

Bosbaden is een eeuwenoude methode die recent weer “hip'”is geworden. De natuur is al eeuwen een beproefd recept voor rust en ontspanning.

stress achter computer

Die natuur geeft je gratis een tegengif voor de gevolgen van allerlei moderne kwalen zoals stress, overprikkeling, uitputting en mentale vermoeidheid.

Dit van oorsprong Japanse fenomeen laat je ervaren hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hoewel een ‘officieel’ bosbad twee tot drie uur duurt merk je het verschil al na 30 minuten in het bos zijn.

Wat is nodig voor bosbaden?

Er hebt geen speciale vaardigheden of kleding nodig, alleen een open mind. Het gaat niet om de fysieke inspanning, je conditie, maar juist met een open mind ontspannen kijken wat er op je pad komt.

Dompel je daarom onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je neemt geen letterlijk bad in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Je neemt als het ware een ‘duik in het bos’.

Tijdens het bosbaden vertragen we ons tempo en gaan we genieten van alles wat we horen, zien en ruiken, en voelen.

Je zintuigen gebruiken

Duik diep in de natuur

Door diverse kleine oefeningen onderweg worden je al zintuigen geprikkeld.

Haal diep adem en ‘proef’ de frisse lucht. Luister naar het geluid van de vogels, van de ritselende bladeren. Voel de zon (of wind of regen) op je huid en je haren. Verwonder je en geniet van in het hier en nu zijn. Zet je drukke piekerhoofd even stil.

Wetenschappers ontdekken steeds meer hoe de natuur op positief ons inwerkt. Door bosbaden daalt je bloeddruk en hartslag, verbeteren je cognitieve vermogens en het stimuleert jouw creativiteit. Angststoornissen en depressie worden minder.

Ontdek en ervaar hoe de natuur jou op deze wandeling verfrist en verkwikt. Je zult ervaren dat je er de rest van de dag en week weer tegenaan kunt.

Meedoen met bosbaden?

Lia Heide zittend

Ga je mee op pad?

Regelmatig worden er nieuwe data via sociale media gedeeld.

Is dit iets voor jouw team of teamdag? Vraag naar de mogelijkheden en kosten.

Neem contact op

Natuurlijke groet,

Lia