Natuurlijk leiderschapstraject

Natuurlijk Leiderschaptraject

samenwerken, handen samen 2
samen doelen bereiken

Wil jij ook zelfverzekerd, ontspannen en met plezier leiding geven? Dat kan. Goed leiderschap gaat namelijk niet vanzelf, maar is wel te leren.

Het begint allemaal met het weten wie je bent en waar je voor staat. Maar ook met het leren omgaan met zaken die je liever verstopt zoals je onzekerheid, angsten of irritaties. Die zaken belemmeren je om tot bloei te komen als krachtig leider. In dit individuele leiderschapsprogramma gaan we daar samen mee aan de slag.

Is het leiderschaptraject iets voor mij?

Het leiderschapstraject is de juiste keuze voor jou als jij wilt groeien in natuurlijk leiderschap, als ondernemer of in je leidingevende rol. Ook als je (nog) geen leider bent leer je waardevolle stappen om je functie goed uit te oefenen. Je leert:

 • beter omgaan met stress, spanning en een hoge werkdruk;
 • beter omgaan met veranderingen en weerstand;
 • hoe je met meer zelfvertrouwen je grenzen kunt aangeven;
 • hoe je effectiever kunt zijn in je rol als leidinggevende;
 • keuzes maken die echt bij jou passen;
 • omgaan met (werk)relaties die je lastig vindt;
 • beter samenwerken met jouw medewerkers en team(s);
 • hoe je een betere balans tussen werk en privé krijgt.

Door het programma kijk je anders naar jouw team en organisatie, maar vooral ook naar jezelf. Je krijgt rust in je lijf en ruimte in je hoofd waardoor je betere besluiten neemt en je het plezier in je werk terug krijgt.

Hoe ziet het leiderschapsprogramma eruit?

In het leiderschapstraject wordt je drie of zes maanden lang persoonlijk door mij gecoacht. Gedurende het hele traject zet je concrete stappen op weg naar het leiderschap dat jij wilt, waarbij er blijvende verandering wordt gecreëerd voor zowel je werk- als privésituatie. Iedereen loopt daarbij zijn eigen pad in een eigen tempo. Dit programma geeft je concrete resultaten en technieken waar jij mee verder kunt.

Individuele sessies in de natuur

Het buitenzijn heeft een grote meerwaarde ten opzichte van coaching binnen vier muren. Het leiderschapsprogramma start daarom op een prachtige locatie op de Sallandse Heuvelrug. We doen een aantal oefeningen waardoor jij je bewust wordt van belemmerende denkpatronen. Je ervaart meteen wat jij anders kunt doen en zet direct een aantal concrete stappen waarmee je in jouw praktijk verder kunt oefenen. Zo groei je al direct naar de volgende stap in je leiderschap.

Er zijn 2 keuzes: het basistraject van 3 maand of een Intensief 6 maanden- traject.

Na de intake bepalen we samen wat jouw thema`s zijn en maken we afspraken.

Er worden tijdens het basistraject 3 halve dagen individuele sessies gepland.

Er worden tijdens het Intensief traject 5 individuele sessies gepland (3 hele en 2 halve dagen)

Persoonlijke coaching en begeleiding

Ongeveer een week na elke buitensessie plannen we een online of telefonisch gesprek waarin ik jou ondersteun met je oefeningen of zaken waar je tegen aanloopt. Meestal is vijf keer voldoende. Is er meer online hulp nodig? Dan krijg je die natuurlijk en plannen we (zonder meerkosten!) een extra gesprek in.

Samen werken we aan het thema dat op dat moment jouw aandacht nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan loslaten, grenzen stellen of anders communiceren. Je leert concrete technieken die je direct kunt toepassen.

Werkboek met gerichte opdrachten en oefeningen

werkboek natuurlijk leiderschap

Het werkboek staat boordevol opdrachten en oefeningen die je op je werk of in je privéleven kunt uitvoeren. Met deze oefeningen werk je zelfstandig, tussen onze sessies door, aan jouw natuurlijk leiderschap. Van alle oefeningen krijg je ook een pdf, zodat je ze altijd opnieuw kunt gebruiken. Zo blijf je ook na het Leiderschap-programma groeien.Evaluatiegesprek

Een maand na onze laatste afspraak plannen we een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je inzicht in wat je hebt bereikt en waar je nog verder in wilt groeien. Ook kijken we hoe je het geleerde kunt vasthouden.

Wat wil je investeren?

Elk programma vraagt een investering van jou, in tijd en in geld.

Je kunt ervoor kiezen om die investering niet te doen. Maar kun je je dat veroorloven? Kun je dezelfde dingen blijven doen die je tot nu gedaan hebt? Met hetzelfde resultaat?

Voor veel leiders en ondernemers geldt dat ze op een bepaald moment een andere stap moeten nemen – en durven nemen. Misschien ben jij ook op dat punt aangekomen?

Denk eens aan alle energie die je nu kwijt bent aan dingen die uiteindelijk – als je eerlijk bent – geen blijvende waarde hebben:

 • Samenwerking die niet uit de verf komt
 • Medewerkers die ontevreden zijn en wat je klanten / omzet kost
 • Probeersels die niet opleveren wat je ervan verwacht had
 • Steeds weer worstelen met jezelf, terwijl je blijft hopen ‘dat het volgende week vanzelf beter wordt’
 • Of ……vul zelf maar in.

Het Basis Traject kost € 1695,-. ex btw.

Het Intensief Traject kost € 2995,- ex btw.

Dit is ook in 3 termijnen te betalen, als je daar meer over wilt weten, neem dan even contact op.

Wat je in tijd verder aan het programma investeert, bepaal je zelf. Maar het is net als met een tuin verzorgen: Er groeit meer als je iets tijd en aandacht geeft, oefent, en zaken bijhoudt.

Bonus: Handboek Natuurlijk leiderschap

Je krijgt mijn Handboek Natuurlijk leiderschap als bonus.

Handboek Natuurlijk Leiderschap

Het Handboek Natuurlijk Leiderschap is geschreven om leidinggevenden te inspireren bij hun ontdekkingstocht, met veel oefeningen en nuttige tips vanuit de natuur.

De acht basisprincipes uit de natuur geven jouw leiderschap een nieuwe impuls. Zij zorgen voor een andere blik op jezelf, de wereld en de mensen om je heen. Hierdoor kom je beter in balans met je omgeving. Je kunt zaken als werkdruk, tegenslag en chaos beter hanteren, waardoor je effectiever in je dagelijkse werk wordt.Het leiderschapsprogramma iets voor jou?

Goed om te weten: veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar waarbinnen jij dit programma als persoonlijke ontwikkeling kunt opvoeren. Dat dit leiderschapsprogramma zal bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling is zeker. Als je over enkele maanden terugkijkt naar dit moment, zul je beseffen dat dit jouw doorbraak is geweest.

Wil je nu écht een verandering gaan maken maar heb je nog vragen? Dan nodig ik je uit om je aan te melden voor mijn gratis leiderschap scan. In een persoonlijk gesprek van dertig minuten ontdek je waar je nu staat in je leiderschap, wat je kunt veranderen en hoe ik jou daarbij kan helpen.

Lia bij Regge

Geen twijfels meer? Meld je dan aan voor het leiderschapsprogramma en word de leider die je wilt zijn. Ik ga graag samen met je op pad om te onderzoeken hoe jouw leiderschap tot bloei kan komen.

Gras groeit niet sneller door eraan te trekken. 😉

Maar wel door tijd te nemen om het te voeden en water en aandacht te geven.

natuurlijke groet,

Lia