Handboek Natuurlijk Leiderschap

We leven in een maatschappij waarin er een grote behoefte is aan nieuw leiderschap. Met het traditionele, hiërarchische leiderschap kom je er simpelweg niet.

Het Handboek Natuurlijk Leiderschap biedt met de 8 basisprincipes uit de natuur dé bouwstenen voor nieuwe leiders die door hun leiderschap en voorbeeldfunctie het verschil willen maken. Met ruim 260 pagina`s en 100 natuurfoto`s een aanrader voor iedereen in een positie waarin leiderschap wordt verwacht.

Het handboek is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek.

Handboek Natuurlijk Leiderschap

Waarom dit Handboek Natuurlijk Leiderschap?

Werknemers zoeken inspiratie, autonomie en zingeving. Hoe werk  je daar als leidinggevende aan en hoe houd je je werknemers tevreden? Hoe kun je als leidinggevende ontspannen en met plezier blijven werken? Natuurlijk leiderschap geeft daar antwoord op!

Natuurlijk leiderschap begint altijd bij jezelf, bij wie jij van nature bent. Want je kunt pas leidinggeven aan een ander als je leiding kunt geven aan jezelf. 

Het Handboek Natuurlijk Leiderschap is geschreven om leidinggevenden te inspireren bij deze ontdekkingstocht, met veel oefeningen en nuttige tips vanuit de natuur. Met dit boek maak je jouw eigen routekaart naar het leiderschap dat bij jou past. Want er is niet één soort leider, ook niet in de natuur.

Zwaan slaat haar vleugels open

Acht basisprincipes uit de natuur geven jouw leiderschap een nieuwe impuls. Zij zorgen voor een andere blik op jezelf, de wereld en de mensen om je heen. Hierdoor kom je beter in balans met je omgeving. Je kunt zaken als werkdruk, tegenslag en chaos beter hanteren, waardoor je effectiever in je dagelijkse werk wordt.

Als natuurlijk leider word je dan succesvoller. Een verhoogd gevoel van vrijheid en geluk is je bonus.

Het Handboek Natuurlijk Leiderschap is een 260 pagina’s tellend boek dat je meeneemt langs de acht basisprincipes uit de natuur om je meer werkplezier en ontspanning te geven. Het biedt je dé bouwstenen om die leider te worden die je altijd al hebt willen zijn.

Het Handboek is rijkelijk geïllustreerd met 100 natuurfoto’s, deels uit eigen archief. Al met al een boek dat niet in je boekenkast mag ontbreken!

E-book

Het Handboek Natuurlijk Leiderschap is nu ook verkrijgbaar als E-book voor maar € 11,95.

Je bestelt het heel eenvoudig via onderstaande link.

Handboek Natuurlijk Leiderschap

 

Staffelkorting

Wil je graag jouw team of collega’s verrassen met het Handboek Natuurlijk Leiderschap?
Maak gebruik van de staffelkorting:

  • 10 boeken: ontvang een gratis online workshop voor jouw team of organisatie t.w.v. € 129,-
  • 25 boeken: ontvang een gratis lunchwandeling voor ± 8 personen t.w.v. € 395,-
  • 50 boeken of meer: ontvang een gratis live workshop van 3 uur voor max. 12 deelnemers t.w.v. € 795,-

En leer nog meer over natuurlijk leiderschap en hoe je het toepast in jouw situatie.

 

Sneakpreview

 

Nieuwsgierig naar het Handboek Natuurlijk Leiderschap?

Hier vind je een sneakpreview:

 

Reviews

Lia maakt je met haar boek bewust van het feit dat er natuurlijke wetmatigheden zijn in alle samenwerkingsvormen. Als je die negeert, neemt de frustratie toe en neemt het resultaat af.

Als vanuit bedrijfsmatig perspectief dringend veranderingen nodig zijn, voelt het als het verliezen van kostbare tijd om alle ´zachte´ aspecten te adresseren. Ofschoon de titel van het boek anders doet vermoeden, geeft het een breed overzicht van wetenschappelijke benaderingen. Lia maakt in haar handboek duidelijk dat deze kennis pas van betekenis is als je de holistische aspecten van de natuur weet te vertalen naar jezelf en de organisatie waar je leiding aan geeft. De basisprincipes bieden duidelijke handvatten om vanuit een eigen natuurlijke balans je persoonlijke effectiviteit als leidinggevende te vergroten.

J.M. Beekman MBA

Bestuurder in de kinderopvang

In een wereld waarin organisaties en systemen steeds vaker vast lopen en gebreken vertonen, is dit boek in mijn ogen haast verplichte kost voor iedere leidinggevende. Ook binnen organisaties zijn natuur en principes uit de natuur onmisbaar in mijn ogen. Lia maakt de natuur en de principes die hier gelden heel toegankelijk in haar boek voor leidinggevenden en medewerkers binnen organisaties.

Tanja van Doesburg

Eigenaar en coach Take the Leash

Wat kun je als leider leren van de natuur. Langs deze rode draad neemt Lia van Loo je mee in het boek Natuurlijk Leiderschap. Aan de hand van acht principes geeft Lia een handreiking aan de leiders van vandaag. Vooral laat ze door het hele boek heen zien, dat je als leider niet los staat van het geheel, maar dat je er juist onderdeel van uitmaakt. Op een beeldende en aantrekkelijk geschreven manier gebruikt Lia metaforen uit de natuur om hiermee inzicht te geven in de boeiende aspecten van leiderschap. Kortom, een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande literatuur over leiderschap.

Klaas Pool MA

Directeur Pool Management & Organisatie (organisatie- en veranderkundige / auteur ‘Een bestuurder moet vooral niet sturen’

Vragen of meer informatie?

 

Wil je meer weten over mijn boek of methode of kun je een steuntje in de rug gebruiken bij het natuurlijk leiderschap voor jezelf of je team?

Neem dan eens contact op. Ik help je graag!

Inspirerende blogs voor het Handboek Natuurlijk Leiderschap

Leer van de sneeuwvlok

Blog

Goed leiderschap begint altijd bij de leider zelf. Die leider die van nature het voortouw neemt, die zichzelf durft te zijn en grenzen aan durft te geven. Elke leider is daarin uniek en moet zijn eigen weg zoeken. Klinkt simpel, maar dat is het vaak niet.

Geluk maak je zelf

Blog

Iedereen wil tegenwoordig gelukkig zijn. De boeken over hoe gelukkig te zijn of te worden, zijn niet aan te slepen. Dr. Sonja Lyubormirsky heeft diverse studies naar geluk gedaan. Eén van haar grootste ontdekkingen is dat we allemaal een eigen geluksbasispunt hebben.

Wandelen tegen stress

Blog

Ga eens wandelen tegen stress!

Stap er eens uit en ga een wandeling maken in de natuur. Het lijkt zo simpel, maar veel mensen nemen die tijd en rust niet om even tot zichzelf te komen. En als je eruit gaat, doe dat vooral in de natuur!