Training Zorgeloos samenwerken in de zorg

Misschien heb je jezelf er ook wel eens op betrapt. Voordat de vergadering begon was je van plan om voor optie A te kiezen. Maar puntje bij paaltje kies je tijdens de vergadering toch voor optie B. Waarom?

Of heb je als team een gezamenlijk besluit genomen, blijkt achteraf dat eigenlijk niemand er echt achterstaat. Hoe kan dat?

Het heeft allemaal te maken met de groepsdynamiek. Hoe is de groep ontstaan en welke groepsprocessen spelen er?

stress computer

Hoe team- en groepsprocessen besluitvorming beïnvloeden

 

Om als teamleider of teamlid te weten hoe je met een groep om moet gaan, om te weten waarom bepaalde beslissingen worden gemaakt en waarom dingen lopen zoals ze lopen is het belangrijk om meer te weten over deze groepsprocessen. Bewustwording over groepsprocessen kan de samenwerking binnen een team of groep sterk verbeteren. Valkuilen komen aan het licht waardoor deze vermeden kunnen worden.

Zeker in de zorg is een gemotiveerd team de basis voor een goede samenwerking. Daarnaast is het in deze huidige krappe arbeidsmarkt belangrijk om mensen aan je organisatie te binden. Gedoe in het team kun je daar niet bij gebruiken. Een gemotiveerd team werkt met plezier en zorgt op lange termijn voor minder verloop en een lager ziekteverzuim.

In de training Zorgeloos samenwerken in de zorg vertel ik je hier alles over. Hoe komen groepsprocessen tot stand? Wat kun je ermee? Wat voor invloed hebben ze op individuele teamleden? En hoe vorm je als individuele teamleden het beste team?

Inhoud training zorgeloos samenwerken in de zorg

De training zorgeloos samenwerken in de zorg is een training van 1,5 dag aangevuld met een online module en coaching. Tijdens de training komen verschillende groepsprocessen aan bod waarbij theorie en praktijk zich afwisselen.
Samen maken we een analyse van jouw team en een plan van aanpak. Naar aanleiding van dit plan volgt na de training een uur individuele coaching op een moment naar keuze.
Na de training en coaching ben je helemaal klaar om samen met jouw team mooie stappen te zetten.

De kennis die je tijdens de training opdoet helpt je om:

  • Een gemotiveerd team te ontwikkelen met een energieke teamspirit. Dit heeft een positieve invloed bij het aantrekken van passend nieuw personeel;
  • Personeel te motiveren,
  • Duidelijker en krachtiger te communiceren;
  • Sneller resultaat te bereiken;
  • Een professionelere gesprekspartner te zijn voor de afdeling HRM;
  • Gemotiveerder, met meer werkplezier en minder moeite je rol als leider te vervullen.

De training levert dus niet alleen jezelf maar ook je partner, medewerkers en klanten veel op.

Praktische informatie

Doelgroep

Teamleiders, teamleden en projectleiders in de zorg die een gemotiveerd team willen ontwikkelen met hetzelfde doel voor ogen om samen een mooi resultaat neer te zetten.

Ook voor zelfsturende teams een mooie stap om te werken aan eigenaarschap.

Locatie

Alle trainingsdagen vinden plaats op de Sallandse Heuvelrug.

Data

Data op aanvraag.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse training Zorgeloos samenwerken bedragen € 1.295,-  exclusief btw. per persoon.

Kosten voor een teamtraining  zijn in overleg.

 

Wist je dat..

Luipaard

Wist je dat  leiders veel van ganzen kunnen leren?

Boven mijn hoofd hoor ik het gegak van de ganzen. Die zoeken de warmte en voedsel op in het zuiden. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Meer dan vierduizend kilometer leggen de vogels af, komend uit het hoge noorden naar ons land of ze trekken nog verder. Vliegend in de bekende V-formaties. Als teams en leiders kun je leren van dit prachtig staaltje teamwerk. Hoe en wat en hoe vertel ik je graag.

Vragen of meer informatie?

 

Wil je graag meer weten over mij als trainer? Hier vind je meer informatie.

Heb je vragen over de training of zou je graag meer informatie ontvangen over een ander onderwerp? Bel, app of mail mij gerust. Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in.

Hopelijk tot snel!

Meer inspiratie over zorgeloos samenwerken

Wat je van bomen kunt leren

Blog

Bomen en mensen lijken meer op elkaar dan we denken. We kunenn dan ook veel van bomen leren als het gaat om teambuilding.

En dat heeft niets te maken met bomen knuffelen of andere zweverigheid.

Waarom luisteren ze niet?

Blog

Vraag je je ook vaker af waarom medewerkers niet luisteren en niet doen wat je zegt? Er spelen in zo’n situatie verschillende zaken die allemaal invloed hebben. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je je teamleden vertelt wat ze moeten doen.

Gedoe in je team?

5 tips voor teamopbouw

Elke organisatie wil het beste uit zijn medewerkers halen.Maar door te focussen op een individu, mis je een aantal essentiële zaken. Door goede professionals samen te zetten, heb je nog geen goede samenwerking.

Ik vergelijk een team vaak met een bos.