gans2

Terwijl ik buiten wandel is het fris, de bomen zijn kaal en ze verliezen steeds meer blad. De grond ligt vol met bruine, gele en rode knisperende bladeren. Boven mijn hoofd hoor ik het gegak van de ganzen. Die zoeken de warmte en voedsel op in het zuiden. Een jaarlijks terugkerend ritueel. Meer dan vierduizend kilometer leggen de vogels af, komend uit het hoge noorden naar ons land of ze trekken nog verder. Vliegend in de bekende V-formaties. Als teams en leiders leren van dit prachtig staaltje teamwerk, wat en hoe vertel ik je graag.

Intuïtie

Wat we als eerste kunnen leren is het te weten wanneer het tijd is om te gaan. Je vertrouwde omgeving achter je laten omdat het te koud is en je niet kunt overleven. De vogels volgen daarbij hun intuïtie. Op een bepaald moment weten ze dat het tijd is. En jij? Weet jij wanneer het tijd is om verder te trekken en waar je dan voedsel kunt vinden? Ganzen overwinteren in warmere gebieden. Vergeet niet om zelf ook af en toe de kou en de winter te ontvluchten. Ga op zoek naar een warme en zonnige plek waar je weer op krachten kunt komen.

Samenwerken

Veel mensen weten ondertussen wel dat de V-formatie het vliegen makkelijker maakt. Door dicht bij elkaar te vliegen profiteren ganzen van de opstijgende wervelingen van de voorganger. Dat bespaart wel 50 tot 70% van de benodigde energie ten opzichte van als je alleen moet vliegen. En hoe zit dat in jouw team? Kun je profiteren van het werk van je collega, daarop voortbouwen, in plaats van alles alleen te moeten uitzoeken en doen? Teams met een gemeenschappelijke richting en teamleden die dicht bij elkaar staan en bij elkaars werk betrokken zijn, bereiken sneller en makkelijker hun doel!

wat teams en leiders leren van ganzen

Een gans die buiten de formatie vliegt, merkt meteen de moeite en weerstand van het alleen vliegen en zal zich snel weer in de groep voegen. De formatie helpt hem sneller te vliegen, daar wordt hij geholpen. Ook zijn vleugelslag (inspanning) heeft effect op de anderen achter hem. Hij helpt hen ook. In een team ervaar je als het goed is de steun van elkaar.

Leiders leren van en in slechte tijden

Als een gans gewond is of achter raakt zorgen enkele andere ganzen dat ze hem ondersteunen en niet alleen laten. Ze blijven bij hem totdat hij herstelt of overlijdt en sluiten zich later weer aan als dat lukt. Anders zoeken ze een andere troep om mee verder te vliegen.  Hoe zorgen jullie in het team voor zieke teamleden? Is er aandacht voor elkaar in de “slechte tijden”?

Leiderschap

Er is geen specifiek leider. Als de gans vooraan moe is, laat hij zich afzakken en neemt de volgende gans vanzelf zijn plek in. Ieder kan zo binnen zijn eigen kracht en mogelijkheden de formatie leiden naar het gezamenlijke eindpunt. Net als bij de ganzen ben je afhankelijk van elkaars mogelijkheden en capaciteiten. In een team kan ook elk lid verantwoordelijkheid nemen om het doel te bereiken, de anderen leiden en voor te gaan. Door een tijdje voorop te gaan, ervaar je de meeste weerstand. Dat geeft je als teamlid ook een ander perspectief. Het loont om lastige leiderschapsklussen te delen. Door geregeld van positie te wisselen worden de krachtsinspanningen over de groep verdeeld.

Aanmoedigen

Daarnaast hoor je steeds het kenmerkende: ‘Gak Gak’. Hiermee moedigt de ‘achtergroep’ de voorhoede aan om op tempo te blijven en door te gaan. Teams en leiders leren van ganzen dus dat het belangrijk is dat je elkaar aanmoedigt. Vooral als het in de voorhoede niet zo makkelijk gaat. Juist als zaken moeizaam lopen en kracht kosten heb je mensen achter je nodig om naar het doel te blijven streven en niet het tempo te vertragen. Enthousiaste groepen zijn productiever. Dat zorgt ervoor dat je als team je doel eerder bereikt.

Het team

De ganzen zijn goed georganiseerd als team. Iedere gans weet wat er op welke plek van hen verwacht wordt en daardoor bereiken ze hun doel. Ze hebben allen een verantwoordelijkheid in het leiderschap van de groep. Ze ondersteunen elkaar in goede en slechte tijden.

gans3

Als je de volgende keer een vlucht ganzen ziet, herinner dan hoeveel teams en leiders van hen kunnen leren!

In de natuur wordt al miljoenen jarig succesvol samengewerkt. Daar kunnen we veel inspiratie opdoen voor onszelf en ons team. Wil je meer weten wat de natuur in jouw organisatie kan betekenen?

Ik help je verder!

Natuurlijke groet,

Lia van Loo