Lia van Loo

Aangenaam kennis te maken, ik ben Lia van Loo. Op de foto zie je op de achtergrond de Regge waar ik vlakbij woon en regelmatig wandel.

Ik help leiders met meer plezier en ontspanning leiding geven. Dat kan in een rol binnen een zelfsturend team, als (zorg-) ondernemer of manager. Je hoeft geen team van 100 mensen aan te sturen om leiderschap te tonen.

Uit ervaring weet ik hoe lastig reorganisaties, ziekteverzuim en niet-functionerende teams kunnen zijn. Maar ook hoe geweldig het is als je samen een project of verandering tot een succes maakt. Wanneer je trots op elkaars prestaties bent en samen groeit. Mijn missie is het om positief inspirerend en liefdevol confronterend te handelen.

Ben je (nog) geen leidinggevende, maar wil je zaken in je werk of privé anders gaan doen? Ook dan kan ik je helpen met coaching en training. De natuur heeft daarvoor universele wijsheden.

De natuur als leermeester

 

Als trainer, coach, spreker en auteur heb ik een eigen methode ontwikkeld met de natuur als leermeester.

De natuur is een bekende bron van rust en energie waar je stress vermindert en je concentratie toeneemt. Door letterlijk buiten in een andere omgeving te zijn, kom je sneller tot nieuwe inzichten en leer en groei je sneller.

Ik ben sparringpartner bij vragen over jouw leiderschap en het gedoe op de werkvloer. Door mijn praktijkervaring en jarenlange ervaring als adviseur, trainer en (team)coach ondersteun ik je optimaal met mijn kennis vanuit bedrijfskundige veranderprocessen en natuurwijsheden van oude volken.

Buiten in de natuur help ik je met concrete oefeningen en technieken je natuurlijk leiderschap te vergroten. Ik gebruik de natuur als symbool van wat er in jouw leven of jouw team gaande is. Hierdoor ontdek je wat jou van nature richting en kracht geeft. Je komt eerder tot de essentie en je ontdekt je eigen innerlijke wijsheid en kracht. Je leert focussen op wat je echt wilt.

Veel mensen belemmeren zichzelf soms met gedachten en de natuur werkt dan verfrissend. Je leert concrete stappen te zetten om jouw pijnpunten aan te pakken. Het is mijn doel jou je eigen antwoorden te laten vinden. Ik geloof dat iedereen diep van binnen heel goed weet wat hij/zij wil. Tijdens onze gezamenlijke zoektocht is het ons doel om dat (terug) te vinden. Ik kan je daartoe uitnodigen, ondersteunen en prikkelen. Dat is soms spannend, maar altijd waardevol.

Lessen uit de natuur zorgen voor meer zelfvertrouwen, duidelijker weten wat je wilt en dat je keuzes durft te maken vanuit je hart.

Leren van de natuur

Al van jongs af aan geniet ik van de rust en energie die de natuur mij geeft.

Naarmate ik meer buiten ben, geeft de natuur steeds meer van haar geheimen prijs en helpt mij bij mijn eigen ontwikkeling. De seizoenen en het weer geven een natuurlijk ritme aan waar je als mens baat bij hebt. Zo ontdekte ik mijn eigen ritme dat bij mij past, waardoor ik beter in balans ben.

Ook ontdekte ik mijn drive en inspiratie. Zingeving is iets waar ik altijd mee bezig ben geweest. De grootsheid van de natuur maakt je nietig als mens. Die natuurbeleving vond ik ook bij andere natuurvolken, dicht bij huis maar ook tijdens verre reizen.

Tijdens deze reizen heb ik onder andere van Aboriginals, Maori, Indianen en Kelten veel geleerd over hun manier van leven in verbinding met de natuur. Ik leen en bestudeer de ideeën uit hun verleden en maak ze modern en relevant voor het heden.

‘t Buitenlab

Met de natuur als inspiratiebron en leermeester heb ik mijn eigen methode voor teams en leidinggevenden ontwikkeld op basis van acht natuurprincipes. Deze pas ik toe in ‘t Buitenlab.

In ‘t BuitenLAB (Lia`s Advies Bureau) help ik leidinggevenden met meer plezier en ontspanning leidinggeven, omgaan met stress en veranderprocessen. Het Buitenlab is een plek waar je mag experimenteren met je nieuwe gedrag en waar natuur, verwondering en intuïtie een rol spelen. Hier deel ik mijn kennis over natuurlijk leiderschap via (team)coaching, workshops en lezingen.

Wil je meer weten over mijn methode of kun je een steuntje in de rug gebruiken bij het natuurlijk leiderschap voor jezelf of je team? Neem dan eens contact op. Ik help je graag!

Over Lia als..

Auteur

Handboek Natuurlijk Leiderschap

Met de natuur als inspiratiebron en leermeester heb ik mijn eigen methode voor teams en leidinggevenden ontwikkeld op basis van acht natuurprincipes.

Om zoveel mogelijk leidinggevenden te inspireren heb ik mijn methode vastgelegd in het Handboek Natuurlijk Leiderschap.

Mijn handboek biedt je dé bouwstenen om die leider te worden die je altijd al hebt willen zijn.

Trainer

 

Het hele jaar door verzorg ik (online) trainingen en masterclasses. Hierin is vrijwel alles mogelijk. Van 1-op-1 sessies tot trainingen voor grote managementteams en bedrijven. Over diverse thema’s geef ik ook (lunch) lezingen op aanvraag. 

Spreker

 

Ook als spreker ben ik in te huren voor interactieve lezingen en workshops voor bedrijven en teams.

Mijn lezingen zijn altijd interactief en aangepast aan de groep die voor me zit. Gegarandeerd dat het hele team na de lezing vol inspiratie en energie weer aan de slag gaat.

 

Mijn liefde voor natuur en mijn natuurkennis deel ik ook via de scouting. Eén van de grootste leiderschapsprogramma`s voor jongeren. Waar samenwerken en uitgaan van ieders kwaliteiten voorop staan. Het is prachtig werk om kinderen, jongeren en leiding te inspireren in en met de natuur.

Al deze inzichten en lessen uit de natuur hebben mij veel geleerd in mijn werk als (interim-) manager en mens. Zaken die ik dagelijks toepas om mijn rust te bewaren, evenwicht te houden en positief de dag te beginnen en eindigen. Dat gun ik anderen ook en daarom deel ik het graag via ‘t Buitenlab.

Ga ik jou op mijn pad aantreffen? Kom dan eens uit je kantoor of werkplek!

Heb je nog vragen aan me, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking om te kijken waar jij je in wilt ontwikkelen of waar jij tegenaan loopt als leider. En dan onderzoeken we samen of en hoe ik je daarbij kan ondersteunen.

Natuurlijke groet,

Lia van Loo