Burnout coach – individuele leiderschapscoach

 

Als leidinggevende, ondernemer of professional met een leidinggevende rol in een zelfsturend team werk je iedere dag hard om alles in goede banen te leiden. Je hart klopt voor de mensen met wie je samenwerkt. Maar tijd om na te denken over waar jij zélf staat en waar jíj naar toe wilt, die is er vaak niet. Je bent vooral druk met je hoofd boven water houden. Druk met de waan van alledag.

Voor veel van mijn klanten was dit de dagelijkse praktijk. Voor jou ook?

Niet gek, want leidinggeven gaat vaak niet vanzelf. Het kan stress geven en soms zelfs zorgen dat je compleet opbrand. Misschien wel omdat je in jouw leidinggevende rol gegroeid bent en je simpelweg niet weet hoe het anders kan. Je bent een kei in je vak – je bent een gedreven professional in zorg of welzijn – maar je bent niet getraind op het gebied van leiderschap.

Gelukkig is natuurlijk leiderschap wél te leren. Soms heb je daar alleen even wat steun bij nodig. Met het juiste zetje in de rug kun jij ook die lastige stap maken.

Een burnout coach iets voor jou?

Als burnout coach ga ik graag met je aan de slag om jou als persoon en als  natuurlijk leider te laten groeien. Ook als je (nog) geen leider bent leer je waardevolle stappen om je functie goed uit te oefenen. Je leert onder andere:

  • beter omgaan met stress, spanning en een hoge werkdruk;
  • beter omgaan met veranderingen, weerstand en conflicten;
  • hoe je met meer zelfvertrouwen je grenzen kunt aangeven;
  • hoe je effectiever kunt zijn in je rol als leidinggevende;
  • keuzes maken die echt bij jou passen;
  • omgaan met (werk)relaties die je lastig vindt;
  • beter samenwerken met jouw medewerkers en team(s);
  • hoe je een betere balans tussen werk en privé krijgt.
samenwerken, handen samen 2

Als burnout coach help ik je anders naar jouw team en organisatie, maar vooral ook naar jezelf te kijken. Je krijgt rust in je lijf en ruimte in je hoofd waardoor je betere besluiten neemt en je het plezier in je werk terug krijgt.

Hoe ziet het coaching programma eruit?

 

Coaching is maatwerk. De één wil eenmalig even klankborden, de ander wil regelmatig een stuk wandelen en over een nieuw idee of probleem sparren. Alles is bespreekbaar, maar over het algemeen kiezen mijn klanten voor één van deze opties:

  • Een losse sessie van 1 tot 3 uur, (prijs in overleg)
  • Vijf sessies van 1,5 uur, waarin we de diepte in gaan (jouw investering: € 795,-);
  • Drie maanden individuele coaching, waarbij we iedere maand een halve dag met elkaar afspreken (jouw investering: € 1695,-); Je gaat gericht aan de slag met je plan, waarbij ik continu en onbeperkt beschikbaar voor je ben.
  • Zes maanden individuele coaching waardoor jij een substantiële groeisprong in jouw natuurlijke leiderschap maakt. (jouw investering: € 2995,-);

Misschien wil jij je ook ontwikkelen naar ander leiderschap. Hiervoor heb ik 2 leiderschapstrajecten ontwikkeld. Het leiderschapstraject is de juiste keuze voor jou als jij wilt groeien in natuurlijk leiderschap, als ondernemer of in je leidingevende rol. Ook als je (nog) geen leider bent leer je waardevolle stappen om je functie goed uit te oefenen.

Een andere optie is teamcoaching. Met jouw team werk je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van jullie samenwerking of communicatie door gebruik te maken van je Natuurlijk Leiderschap. Welke rol heb je nu en wat is daarvan helpend of belemmerend?

Goed om te weten: veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar waarbinnen jij een coachingprogramma als persoonlijke ontwikkeling kunt opvoeren.

Als burnout- of leiderschaps-coach begeleid ik je het hele traject waarbij we samen concrete stappen zetten op weg naar het leiderschap dat jij wilt en bij jou past. Hierin worden blijvende veranderingen gecreëerd voor zowel je werk- als privésituatie. Iedereen loopt daarbij zijn eigen pad in een eigen tempo. Mijn coaching geeft je concrete resultaten en technieken waar jij als leider mee verder kunt.

Coaching in de natuur

Het buitenzijn heeft een grote meerwaarde ten opzichte van coaching binnen vier muren. Het liefst plan ik als coach daarom alle sessies buiten op de prachtige locatie op de Sallandse Heuvelrug. Hier praten we, doen we oefeningen waardoor jij je bewust wordt van belemmerende denkpatronen en ervaar je wat je anders kunt doen. Deze nieuwe inzichten zetten we direct om in een aantal concrete stappen waarmee je in jouw praktijk verder kunt oefenen. Zo groei je al direct naar de volgende stap in je leiderschap.

Samen werken we aan het thema dat op dat moment jouw aandacht nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan loslaten, grenzen stellen of anders communiceren. Je leert concrete technieken die je direct kunt toepassen.

Zij gingen je voor:

Dank voor je geduld en heldere feedback zonder druk of richting, waardoor ik mijn eigen stappen, stap voor stap, kon onderzoeken en zetten.

Dank voor de gesprekken en het luisterend oor en het doorvragen op de juiste momenten. Je open houding, wat vertrouwd aanvoelde zonder oordeel, wat ik nodig had bij mijn herstel. Je hebt me inzichten en inspiratie gegeven om meer mijn gevoel te volgen en te leven en werken vanuit mijn hart.

Anoniem

Coördinator welzijnsteam

Als je een vraag hebt, waar je al een tijdje mee worstelt, is een sessie natuurcoaching met Lia een zeer goede manier om antwoord op die vraag te krijgen. Ik heb gemerkt dat ik, door de vraag scherp te formuleren en door de oefeningen die ik tijdens de sessies heb gedaan, al snel tot de kern van de vraag door kon dringen en dat het antwoord zich als vanzelf ontvouwt.

H.V. teamleider

De begeleiding van Lia is erg persoonlijk. Lia verdiept zich in haar medemens en geeft adviezen op maat en op de persoon gericht. De natuurlijke manier waarop Lia zaken uitlegt met voorbeelden uit de natuur waren voor mij erg nuttig. Ik heb veel aan haar adviezen gehad. Ook het werkboek is een mooi naslagwerk wat ik zeker nog vaak ga gebruiken.

Lia, bedankt voor je coaching!

Erika Hagendoorn

Op zoek naar een burnout coach?

Wil je nu écht een verandering gaan maken? Is voor jou de tijd rijp om zowel persoonlijk, maar zeker ook professioneel te groeien? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

In een persoonlijk gesprek kijken we samen naar waar je nu staat in je leiderschap, wat je kunt veranderen en of ik de juiste persoon ben om jou daarin te coachen.

Ik ga graag samen met je op pad om te onderzoeken hoe jouw leiderschap tot bloei kan komen. Gras groeit niet sneller door eraan te trekken. Maar wel door tijd te nemen om het te voeden en water en aandacht te geven.

Ik spreek je snel!

Leiderschapstraject

Misschien wil jij je ook ontwikkelen naar ander leiderschap. Hiervoor heb ik 2 leiderschapstrajecten ontwikkeld.