Referenties

Hanneke Kisteman, manager zorggroep Manna

Lia, ik heb echt ervaren dat ik d.m.v. jouw persoonlijke één op één begeleiding met voorbeelden uit de natuur veel geleerd heb over de manier waarop ik in elkaar zit en met mijn werk omga. Door dat inzicht heb ik mezelf beter leren kennen, heb ik meer grip op mijn takenpakket gekregen, begrijp ik beter hoe bepaalde processen in mijn team of met collega’s in het algemeen werken en kan daar beter op in spelen. Dat geeft mij meer rust, een betere balans in werk en privé en levert mij meer werkplezier op.

Je stelt de lastige vragen, maar dat levert ook het meeste op om daar de eerlijke antwoorden op te geven. Daarbij voelde ik me altijd veilig bij jou. Het feit dat we daar de natuur voor introkken en die natuur als voorbeeld genomen hebben, is wat jou training onderscheidt en dat heb ik als heel positief ervaren.

Heel erg bedankt daarvoor!

Ineke Koelma, medewerker gemeente

De training heeft mij heel erg geholpen om op een andere manier om te gaan en te kijken naar de onzekerheden die op dit moment ons allemaal raken als gevolg van de Corona crisis. Lia heeft een heel natuurlijke manier van allerlei zaken aan de orde te brengen, vaak werd een filmpje vanuit de natuur opgenomen. Het voelde allemaal heel persoonlijk zonder allerlei poespas.

Ik heb hierdoor toch op een andere manier naar dingen (onzekerheden) leren kijken, en ook leren te genieten van de kleine dingen die er wel zijn. Ook wordt duidelijk dat hoe je zelf in het leven staat een rol speelt in hoe je met deze crisis omgaat.

Ik zou dit zeker aanraden aan mensen die op dit moment er tegenaan lopen dat zij het gevoel hebben de grip kwijt te raken en wel een stuk ondersteuning kunnen gebruiken.

Sylvia Hoogenboom Incident manager Atos

Doordat Lia de koppeling maakt naar de natuur word je manier van leiding geven in een heel ander perspectief geplaatst. Op de dag van vandaag zijn er nog steeds oefeningen die ik herhaal en waarbij ik merk dat ik daardoor sterker sta als mens. Door het volgen van de training heb ik de stap gemaakt om weer volledig te gaan studeren en op mijn 50ste te kiezen voor een andere carrière.

Ik raad dan ook elke leidinggevende aan, om deze training te volgen, je krijgt een hele andere kijk op het leidinggeven zoals je dat altijd gewend bent geweest te doen. Lia, heeft een goed inzicht hoe ik mij als cursist In de training Natuurlijk Leiderschap ontwikkelde en kon de vinger op de zwakke plek leggen. Hierdoor werd het rendement wat ik uit de training heb gehaald groot. Op deze wijze leerde ik reflecteren en terug te kijken naar je eigen handelen. Ik ben hierdoor anders leiding gaan geven en anders gaan werken met collega’s.  Wat ik als zeer positief heb ervaren, is dat je kan leren in je eigen tempo en kan groeien op eigen wijze.

Erika Hagedoorn, administratief medewerker Baalderborggroep

Lia, Sommige mensen laten een blijvende indruk achter in je leven en zijn er op het juiste moment en de juiste tijd. Jij was één van die mensen. Door je persoonlijke aandacht heb je mij weer op het juiste pad gekregen. Door je benadering, je voorbeelden uit de natuur en het spiegelen van mijn gedrag, sta ik weer sterk in het leven. Vooral het verhaal van de kreeft maakte dat ik stappen durfde zetten op het pad, waar ik al heel wankel stond.

Erna Heus, coördinerend medewerker kinderopvang

Nadat ik langere tijd ziek ben geweest, had ik behoefte aan rust en structuur op de werkvloer. Ik was kwijt hoe ik dit zelf kon creëren en had het gevoel dat ik werd overladen. Door de hoeveelheid werk, overvraagd door collega’s en andere stoorzenders. Vol enthousiasme ben ik de wandelsessies aangegaan bij ’t Buitenlab. Ik hoefde niets te vertellen, we gingen wandelen en de rest kwam vanzelf. Ongelofelijk wat een impact het voelen van je struikelblokken kan doen. Het onder ogen komen door te doen en te voelen, maakt zoveel meer los, gaf zoveel meer inzichten. Handelen naar wie ik ben lukt steeds beter. Ik had het niet willen missen. Dank je wel Lia, voor je vertrouwen, je enthousiasme, je steun en je meedenken. Ik kan er weer tegenaan!

Rianne Leidinggevende kinderopvang

Ik ben zelf bewuster en sterker in mijn rol als leidinggevende en in zijn totaliteit als persoon. Ik kan beter relativeren en problemen op een effectievere manier benaderen en oplossen. Ik heb Lia al aangeraden bij een collega voor een coachingstraject en zal het zeker bij meer mensen doen.

Henk Pieters, Almelo 

Lia geeft je nieuwe inspiratie op een rustige, maar wel indringende manier.  Ze geeft je ruimte om jezelf te zijn en te blijven tijdens haar sessies. Ze gaven mij een positief gevoel, ook voor toepassing in mijn dagelijks leven. Doordat Lia je de ruimte geeft, heeft dit ook een positief effect op de rest van de groepsleden. Hierdoor wordt (nog) meer teamgeest gekweekt. Het wordt gehouden in een inspirerende omgeving (vaak op een rustige en natuurrijke plek). Kortom, wanneer je je open opstelt, word je zeker een positiever ingesteld mens en daar voel je je goed bij! Een aanrader!

Gonny Dubbink, Lekker Stromen

Lia is coach en richt zich op veranderingsprocessen. Zij vindt dat rouw om dat wat je wilt veranderen een onderdeel van het proces is. Dus voordat je op het nieuwe richt, sta je stil bij afscheid nemen van het oude. Dat maakt de weg vrij voor vernieuwing. Op een heel plezierige en directe wijze liet Lia mij zien hoe (ongewenste) patronen een functie vervullen, en dat je daar afscheid van moet willen nemen. Ook is het belangrijk om in het veranderingsproces niet te veel willen controleren; in een open en ontvangende hand past meer, dan een hand die vasthoudt aan iets…

Claudia Bidoggia, glaskunstenaar

Ik raad Lia aan wanneer je bereid bent onderzoek te doen naar je eigen functioneren, wanneer je onder ogen kan en wil zien dat je zelf een aandeel hebt in wat er gebeurt om je heen. Lia stelt de juiste vragen, houdt je een spiegel voor en geeft je tijd en ruimte om te verwerken wat er gebeurt. Door de veiligheid die ze biedt, durfde ik te springen.

E. Solmaz, afdelingsmanager HVP-Zorg

Lia van Loo is een zeer professionele coach. Het was erg nuttig en plezierig om met haar zaken te doen. Het heeft ons zeer positieve resultaten opgeleverd! Na onze samenwerking met haar wordt nu in oplossingen gedacht in plaats van in problemen. Ook is ons team veel sterker geworden in het onderlinge overleg, steun en advisering. Wij zijn Lia van Loo zeer dankbaar voor de resultaten die ze ons heeft laten behalen!!!

Henriette, secretaresse

Lia heeft een open houding waardoor het makkelijk communiceren is met haar, zij geeft je het gevoel dat je waardevol bent als mens en in je werk. Daardoor was het geen probleem om geconfronteerd te worden met mezelf. Lia, bedankt dat jij mijn coach wilde zijn! Ik ben er een beter mens door geworden en groei nog steeds.

Marieke, ondernemer

Ik ben de coaching open in gegaan. Ik had er niet bij stil gestaan dat er zo snel, zo diep tot de kern doorgedrongen kon worden. Heel bijzonder. Het heeft me inspiratie gegeven en een natuurlijke frisse kijk op mezelf en mijn omgeving in mijn werk.       

Koos GROENewoud, Lelystad, Bijdrage Semcostyledossier

Recensie door Koos Groenewoud Handboek Natuurlijk leiderschap door Lia van Loo
Na het lezen van het handboek stuurde ik een bericht aan Lia van Loo:
“Geslaagd, je boek is het Semcostyledossier waardig”
Dit dossier heet op de website van lerende leiders voluit: Semco Style, zelfsturing, UNBOSSEN, loslaten en vertrouwen.
Het handboek Natuurlijk leiderschap sluit hier naadloos op aan en doet dat ook bij het dossier Nieuwe economie, Nieuwe Businessmodellen, MVO, Duurzaamheid, Sociale Impact, OVR. Common future. GSG
Ik ben van AAA (triple A) dus daarom ben ik ook enthousiast omdat het handboek ook nog eens aansluit bij de trends en ontwikkelingen op het gebied van Leiderschap & Economie, zijnde:
– Van hoofd naar hart
– Van denken naar voelen
– Van Powerleaders naar servant leaders
– Van controle naar vertrouwen
– Van management naar (nieuw) leiderschap
– Van shareholders naar stakeholders
– Van Angelsaksich naar Rijnlandse organisatie
Tijdens het lezen moest ik ineens denken aan de volgende quote:
“Leiders kijken naar de horizon,
Managers kijken naar de bottom line”
Ik ben in de leer geweest bij professor Paul de Blot, RIP, hoogleraar business spiritualiteit. Er is veel herkenning in dit mooie Handboek. Ook door de namen en ontwikkelingen zoals: Ḿindfulness, meditatie, V.U.C.A., zingeving, Zen & Zin, Stoker, Bommerez, Offman, Csikszentmihalyi, Schuijt, Wil Derkse, Bergsma, Hamburger en Klappe (werkgeluk) en Brown (Brené).
U begrijpt het al:
GROEN LICHT!
Koos GROENewoud, Lelystad
13 juni 2021