Dag van de stilte

Dit jaar is 29 okt de dag van de stilte. De Dag van de Stilte valt elk jaar op de dag dat de zomertijd eindigt. Zomaar een uurtje extra!

Om stil te staan bij jouw broodnodige rust misschien?

In een wereld waarin Stilte een schaars goed lijkt te worden, krijg je die zomaar aangeboden op een presenteerblaadje!

Bosbaden in stilte

En natuurlijk doe ik daar ook aan mee vanuit het Buitenlab. Ik ga bosbaden in stilte.

Bosbaden is een van oorsprong Japanse fenomeen en laat je ervaren hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. We gaan ongeveer 1,5 u op pad en sluiten af met een kop koffie of thee op een schitterende locatie in het bos.

De herfst is in volle pracht. 🌿🍁🍂, dus ideaal om erop uit te gaan.

Met het herontdekken van de natuur en studies over de kracht van de natuur, is er ook steeds meer aandacht voor de werking van de stilte.

Landelijke dag

De Dag van de Stilte vindt dit jaar voor de 13e keer plaats Sinds twee jaar is de Dag van de Stilte een onderdeel van de Nederlandse Stichting Geluidshinder. De NSG zet zich al meer dan 50 jaar in voor minder geluidsoverlast en voor meer stilte en rust.

Help ook mee STILTE te promoten!

Hoe? Door door aan een van de landelijke stilte-activiteiten deel te nemen! Per provincie zijn ze gegroepeerd. Dus er is altijd iets bij jou in de buurt.

Stilte herstelt

Stilte kan een krachtig hulpmiddel zijn om evenwicht te vinden in ons vaak hectische bestaan en om innerlijke rust en groei te bevorderen. Bosbaden versterkt de kracht van stilte.

Bij het bosbaden worden door diverse kleine oefeningen onderweg al je zintuigen geprikkeld.

Haal diep adem en ‘proef’ de frisse lucht. Luister naar het geluid van de vogels, van de ritselende bladeren. Voel de zon (of wind of regen) op je huid en je haren. Verwonder je en geniet van in het hier en nu zijn. Zet je drukke piekerhoofd even stil.

Als je stil wordt in de natuur kun je je eigen onrust en twijfels horen en voelen. Dat is spannend, maar biedt jou ook de kans je eigen grootsheid en kracht te (her-) ontdekken.

Kosten

L

Kosten zijn € 25,- inclusief een kop koffie / thee. Kom je met een groep van minimaal 4 personen, dan krijg je € 5,- korting p.p.

In het kader van de Dag van de Stilte doneer ik 5 € per deelnemer aan dit goede doel tot 1 januari.

Ga je mee op pad?

Opgave Dag van de Stilte

Natuurlijke groet,

Lia