Lawaai

stad2Vanaf je geboorte worden je zintuigen overladen met geluiden. En in onze moderne maatschappij is er steeds meer geluid. Verkeer, je telefoon, de radio en tv. Zelfs in onze slaap is het nooit stil. Een van de waardevolste dingen die er is is het gevoel van rust, iets dat veel leiders tegenwoordige zoeken. De stilte is daarbij belangrijk, want dan kun je de stilte in jezelf horen, je innerlijke wijsheid ontdekken.

Stil worden

Die wordt nu vaak overschreeuwd en daarom voelen zoveel leiders zich overstressed. Hoe leer je nu weer stil worden en jezelf zijn. Dat deden oude volken al intuĆÆtief ze gingen de natuur in op zoek naar antwoorden. Filosofen trokken er wandelend op uit. Mensen gingen op pelgrimage. Dat laatste zie je nu weer ziet ontstaan onder jongeren.
Als je stil wordt kun je je eigen onrust en twijfels horen en voelen. Dat is spannend, maar bied ook de kans je eigen grootsheid te ontdekken. Een vrede in jezelf die onafhankelijk is van omstandigheden en invloeden van buitenaf.

Kracht van de stilte

IMG_2341Die kracht daar zijn vele boeken over geschreven van bijbel tot vedra`s, koran tot torah. Filosofen  door de vele eeuwen beschreven de waarde.  De moderne filosoof Eckhard Tolle schreef er een mooi boekje over: “de stilte spreekt”. Wat ik ook zelf ervaren heb is dat stilte helpt je ontdekken wie je echt bent en wat je nu echt wilt. Het geeft mij kracht en inspiratie. Dat maakt je effectiever en creatiever. Zelf probeer ik dit regelmatig toe te passen en dat valt niet altijd mee in deze drukke wereld. Maar hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt. En vooral hoe meer het oplevert!

Daarom ga ik zo graag met leiders de natuur in. Veel mensen ervaren of zoeken rust in de natuur. Door daar de stilte op te zoeken en te oefenen, word je een beter leider. Je zet al je gedachten en acties stil, om meer over jezelf te ontdekken. Daardoor word je krachtiger in je communicatie, voel je je zekerder. Vind je betere oplossingen.

Stilte ervaren?

Ik ben wel benieuwd waar jij de stilte het meest ervaart: in het bos, strand, de bergen? Zelf geniet ik enorm van bergen en woestijnen. Of gewoon in Nederland, het bos bij mij om de hoek werkt ook prima. Daarvoor hoef je niet naar Bali of andere exotische locatie. De stilte is overal te vinden.

Wil je die stilte ook eens ervaren of weten hoe dat voor jou of je organisatie kan werken, neem vrijblijvend contact op. Een keer een afspraak voor een stilte wandeling maken kan altijd šŸ˜‰

Informatie leiderschap-scan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurlijke groet,

Lia van Loo

06-39853944