Fête de la Nature 2021

Fête de la Nature is het grootste natuurfestival van Nederland. Op 3, 4 en 5 september organiseren verschillende bedrijven, organisaties, verenigingen en personen door heel het land allerlei activiteiten in en over de natuur. Op deze manier proberen we samen meer mensen bij de natuur te betrekken en samen de natuur te vieren.

Voor ’t Buitenlab is de natuur elke dag weer een inspiratiebron. Daarom kun je op zaterdag 4 september samen met ons gaan bosbaden en op zondag 5 september genieten van onze stiltewandeling.

In een drukke, stressvolle periode is een wandeling in de natuur namelijk de ideale manier om tot rust te komen. Als twijfel en stress je leven overheersen of een burn-out op de loer ligt, is wandelen een mooie methode om jezelf terug te vinden. En ook als je gewoon even wilt opladen er lekker uit wilt om te genieten geeft de natuur je een boost.

Vier jij het feest van de natuur met ons mee?

Locatie: Landgoed de Uitkijk te Hellendoorn, meer praktische info zie onderaan pagina.

Bosbaden op de Sallandse Heuvelrug

Zaterdag 4 september 13.30 – 15.30u.

Dompel je onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je neemt geen letterlijk bad in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Je neemt als het ware een ‘duik in het bos’.

Tijdens het bosbaden vertragen we ons tempo en gaan we genieten van alles wat we horen, zien en ruiken. Door diverse kleine oefeningen onderweg worden je zintuigen geprikkeld.

De natuur is al een eeuwenoud en beproefd recept voor rust en ontspanning. Haal diep adem en ‘proef’ de frisse lucht. Luister naar het geluid van de vogels, van de ritselende bladeren. Voel de zon (of wind of regen) op je huid en je haren. Verwonder je en geniet van dit bosbad.

Ontdek en ervaar hoe de natuur je op deze wandeling verfrist en verkwikt. Je zult ervaren dat je er de rest van de dag en week weer tegenaan kunt.

Meld je aan

Stiltewandeling

Zondag 5 september 13.30 – 15.00u.

Bij stress is het goed om even echt stil te worden. Wandelen in stilte geeft je weer ruimte. Je geniet van de natuur om je heen. Even stilstaan door alleen maar te lopen. Even de stilte in jezelf opzoeken en in de natuur, je eigen natuur weer ervaren.

Buiten wandelen helpt om nieuwe inzichten te krijgen en situaties vanuit een ander oogpunt te zien. Door je bewust te zijn van iedere stap die je zet en alle geuren en geluiden om je heen, wordt het rustig in je hoofd. De stilte brengt je in contact met jezelf en van daaruit kun je luisteren naar je innerlijke antwoorden en voelen wat jij nodig hebt.

Samen stil zijn is anders dan in je eentje stil zijn.

Loop mee en ervaar het zelf: stilte verbindt.

De stiltewandeling begint met een aantal tips om rust in je hoofd te creëren. Onderweg doen we een aantal eenvoudige oefeningen om weer in contact te komen met jezelf. Daarna volgt een korte stop op een plek in de natuur waarna we in stilte verder wandelen.

Meld je aan

Praktische informatie voor beide evenementen:

  • Er is maximaal plek voor 12 mensen, dus meld je snel aan via de contactpagina.
  • Na afloop kun je jouw ervaringen delen onder het genot van een kop koffie of thee bij Landgoed de Uitkijk een schitterende locatie in het bos. 
  • Kosten 7,50 p.p.

Ps. er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding 😉

Meld je aan

Wie neemt je mee?

Mijn naam is Lia van Loo. Al jaren is de natuur mijn inspiratiebron en leermeester. Via mijn bedrijf het Buitenlab coach ik mensen om met meer plezier en ontspanning te leven en werken. Hier lees je nog meer over mij.

Ik hoop samen met jou het feest van de natuur te vieren.

Natuurlijke groet,