Fête de la Nature 2023

Fête de la Nature is het grootste natuurfestival van Nederland. Op 2,3, en 4 september organiseren verschillende bedrijven, organisaties, verenigingen en personen door heel het land allerlei activiteiten in en over de natuur. Op deze manier proberen we samen meer mensen bij de natuur te betrekken en samen de natuur te vieren.

Voor mij is de natuur elke dag weer een inspiratiebron. Daarom kun je op vrijdag 1 september en op zaterdag 2 september mee op pad voor het bosbaden of genieten van onze stiltewandeling.

In een drukke, stressvolle periode is een wandeling in de natuur namelijk de ideale manier om tot rust te komen. Als twijfel en stress je leven overheersen of een burn-out op de loer ligt, is wandelen een mooie methode om jezelf terug te vinden. En ook als je gewoon even wilt opladen er lekker uit wilt om te genieten geeft de natuur je een boost.

Vier jij het feest van de natuur mee?

Locatie: Landgoed de Uitkijk te Hellendoorn, meer praktische info zie onderaan pagina.

Bosbaden op de Sallandse Heuvelrug

Vrijdag 1 en Zaterdag 2 september 9.30-11.30 u.

Dompel je onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je neemt geen letterlijk bad in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Je neemt als het ware een ‘duik in het bos’.

Tijdens het bosbaden vertragen we ons tempo en gaan we genieten van alles wat we horen, zien en ruiken. Door diverse kleine oefeningen onderweg worden je zintuigen geprikkeld.

De natuur is al een eeuwenoud en beproefd recept voor rust en ontspanning. Haal diep adem en ‘proef’ de frisse lucht. Luister naar het geluid van de vogels, van de ritselende bladeren. Voel de zon (of wind of regen) op je huid en je haren. Verwonder je en geniet van dit bosbad.

Je herstelt zo de diepgewortelde relatie van jou als mens met de natuur. Het is een bewezen methode om hartslag en bloeddruk te verlagen en je stress te verminderen.

Ontdek en ervaar hoe de natuur je op deze wandeling verfrist en verkwikt. Je zult ervaren dat je er de rest van de dag en week weer tegenaan kunt.

Meld je aan

Stiltewandeling

Vrijdag 1 en Zaterdag 2 september 13.30 – 15.00u.

Het is nergens meer stil door verkeer, smartphones, pratende mensen. Soms is het te veel.

Stilte is heelzaam….

Wandelen in stilte geeft je weer ruimte. Je geniet van de natuur om je heen. Even stilstaan door alleen maar te lopen. Even de stilte in jezelf opzoeken in de natuur, je eigen natuur weer ervaren.

Buiten wandelen helpt om nieuwe inzichten te krijgen en situaties vanuit een ander oogpunt te bezien. Door bewust te zijn iedere stap die je zet in de natuur, de geuren en geluiden om je heen, wordt het rustig in je hoofd. De stilte brengt je in contact met jezelf en van daaruit kun je luisteren naar je innerlijke antwoorden en voelen wat jij nu echt nodig hebt.

Tijdens de stiltewandeling krijg je aandachtsoefeningen en tips, waardoor je nog beter (leert) letten op je gevoel en op je omgeving. Om al je zintuigen open te zetten.

Daarnaast is samen stil zijn is anders dan in je eentje stil zijn.

Innerlijke rust en stilte zijn belangrijk:

• om rust te midden van onrust te ervaren
• om alert en toch ontspannen te zijn
• om zicht te krijgen op denkpatronen en (voor)oordelen
• om niet meegesleept te worden door emoties
• om je niet te verliezen in alles wat er op je afkomt
• om in balans te zijn
• om te reageren vanuit kracht i.p.v. uit (on)macht
• om te leven vanuit vertrouwen i.p.v. uit angst

Loop mee en ervaar het zelf: stilte verbindt.

Meld je aan

Praktische informatie voor beide evenementen:

  • Er is maximaal plek voor 12 mensen, dus meld je snel aan.
  • Na afloop kun je jouw ervaringen delen onder het genot van een kop koffie of thee bij Landgoed de Uitkijk een schitterende locatie in het bos. 
  • Kosten 7,50 p.p.

Ps. er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding 😉

Zorg voor voor stevige schoenen.

Meld je aan

Wie neemt je mee?

Mijn naam is Lia van Loo. Al jaren is de natuur mijn inspiratiebron en leermeester. Via mijn bedrijf het Buitenlab train en coach ik mensen om met meer plezier en ontspanning te leven en werken. Hier lees je nog meer over mij.

Ik hoop samen met jou het feest van de natuur te vieren.

Natuurlijke groet,

Lia van Loo