Lezingen

Positieve impuls geven

lezing foto Uitkijk

Wil jij ook lezing hoe natuurlijk leiderschap jezelf, je team en organisatie positief verandert?

Via het Buitenlab help ik leiders en teams om met meer plezier en ontspanning hun werk uit te oefenen om daardoor effectiever te zijn. Dat kan in je rol binnen een zelfsturend team, als (kleine) ondernemer. Je hoeft geen team van 100 man aan te sturen om leiderschap te tonen.

Momenteel schrijf ik een boek over direct toepasbare basisprincipes uit de natuur om jouw natuurlijk leiderschap te vergroten. Hierover houd ik ook (lunch-) lezingen en presentaties voor organisaties en netwerken. Iets voor jou?

Natuurlijk leiderschap

Leiderschap is tegenwoordig aan veel veranderingen onderhevig, de traditionele baas wordt vervangen, maar wat moet je dan als “nieuwe” leider allemaal kunnen en doen? Natuurlijk leiderschap geeft hier antwoord op.

Natuurlijke leiders hebben een aantal kenmerken. Verbinding is een kernbegrip, net als in de natuur waar alles met elkaar verbonden is. Natuurlijke leiders staan in verbinding met zichzelf, hun medewerkers en de buitenwereld. Ze beseffen dat alles met alles is verbonden. Dat maakt dat ze oog hebben voor het groter geheel en zich daar ook verantwoordelijk voor voelen.

Een ander punt is dat ze leiden vanuit zichzelf. Ze weten wat ze wel of niet kunnen. Want om in verbinding te staan met alles en iedereen om je heen is het noodzakelijk dat je goed zicht op jezelf en je grenzen hebt. Daar begint het. Je kunt pas een team of organisatie leiden, als je jezelf goed leidt!

Een chauffeur die zich niet bewust is van ‘zijn dode hoek’ maakt meer kans op ongelukken.

Zelfkennis

Het valt soms niet mee je eigen blinde vlek te leren ontdekken, het is veel makkelijker deze te ontkennen, en van de buitenwereld de verandering te verwachten of te hopen dat het vanzelf beter gaat. De natuurlijk leider neemt juist zijn verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en emoties.

Andere vragen die aan bod kunnen komen:

werkboek en rugzak
  • Hoe werkt de natuur in op jou als leider
  • Heeft iedereen Natuurlijk leiderschap?
  • Wat voegt de natuur toe?
  • Kun je het leren door een boek?

Thema`s

Natuurlijk wordt de lezing afgestemd op de (ondernemers-) vragen van de doelgroep. Veel gevraagde thema’s zijn bijvoorbeeld: stressmanagement, nee zeggen, timemanagement, feedback geven, etc.

Heb je vragen of wil je een lezing boeken, neem contact op:

Informatie lezingen

Natuurlijke groet.

Lia@buitenlab.nl 06-39853944

Lia