Werkwijze

welke stap wil jij maken
welke stap wil jij maken

Gedoe in het team. Weer een vergadering vol emoties, mensen die elkaar tegen werken of zelfs ziek uitvallen. Zo had je deze baan niet gewild. En toch kom ik het dagelijks tegen. Wat kun je nu zelf doen dat  gedoe te verbeteren en wat is jouw rol in het geheel?

Coaching in en met de natuur is toepasbaar voor het vinden van antwoorden op vragen over je persoonlijke en loopbaanontwikkeling: Wat wil ik echt met mijn baan en in het leven? Hoe houd ik mezelf in balans? Hoe laat ik belemmeringen los? Waar ben ik goed in? Hoe ga IK om met mensen die er anders over denken? En of je dan medewerker of leidinggevende bent, als persoon heb je gewoon je eigen keuze te maken.

Maar ook als teambuilding biedt de natuur een krachtig middel om samen de visie van je team te vinden. Waar word je nu blij van of wat frustreert de samenwerking. Door die samenwerking eens te onderzoeken en elkaar buiten de werkplek  te ontmoeten, ontstaat er een andere kijk op elkaar. Je gaat elkaar anders ervaren en waarderen. Je leert hoe je elkaar kunt versterken en ondersteunen door open aanspreekcultuur in de trainingen. Zaken die belangrijk zijn voor een goed werkend team!

In ons hoofd hebben we allemaal  geleerd dat bepaalde zaken “waarheid” zijn. Daardoor zijn we soms zover van onszelf of een andere mening geraakt, dat je je soms ont-aard in je team of je privé voelt. We onderzoeken in en met de natuur door andere vormen van “waar-” nemen, vragen of zaken waar men tegenaan loopt in het team.

elkaar aanspreken en delen van ervaringeen

Buiten help ik je door middel van oefeningen, vragen, stilte en de natuur naar antwoorden waar jij wat mee kunt, zodat je groeit in de richting die jij zelf wilt. Ik gebruik de natuur als symbool van wat er in jouw leven, of jouw team, gaande is. Daarbij maak ik gebruik van mijn kennis van de natuur en de seizoenen. Ik werk met metaforen en verhalen en gebruik de BLOEI-methode ©.

Hierdoor kun je weer in contact komen met wat jouw waarde is, wat jouw wortels zijn, wat jouw kracht geeft.

Het is bevrijdend en verfrissend om eens anders met zaken om te gaan:

We wijzen niets af, veroordelen niet wat we tegenkomen:             

                          We  ont-moeten

We besteden aandacht aan wat nu belangrijk is:                            

                       We  ont-dekken

We leren van wat we zien en ervaren:                                            

                     We  ont-wikkelen

Diverse natuurvolken gingen van oudsher vaak de natuur, de bossen of bergen in, om een speciaal teken te vinden dat hen de antwoorden gaf op een uitdaging of vraagstuk. Dit hielp hen bij het zoeken naar hun innerlijke wijsheid. Ook tegenwoordig heeft de natuur diverse antwoorden voor ons: ze houdt ze ons een spiegel voor. Hoe dat werkt?

  • Werken in en met de natuur helpt om rust te krijgen in je hoofd. De natuur werkt kalmerend, je hoort weer jouw eigen innerlijke wijsheid.(Of je er naar luistert is een keuze 😉 )
  • In de natuur ben je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je gaat letterlijk nieuwe wegen in en ontdekt nieuwe perspectieven . Hierdoor zul je makkelijker openstaan voor nieuwe inzichten in je werk of privé.
  • Werken met de natuur geeft je (nieuwe) energie en richting. Je komt sneller tot nemen van een stap en eerder dichter bij je doel.
  • Natuurcoaching biedt zo in een relatief korte periode diepgaand resultaat.

Iedereen kan meedoen. Het tempo en de oefening pas ik steeds aan de doelgroep aan. Even stilstaan bij iets, levert ook bijzondere momenten op.

Moet het altijd buiten? Ik werk graag buiten, maar samen met jou als klant, kijken we hoe we het best de coaching kunnen invullen. Ik werk dus zowel buiten als binnen met de natuur.

Er is geen slecht weer. Alleen verschillende soorten goed weer.  (oude Indiaanse spreuk)

amerika