Lorelei- Verlichting

 Verlichting is een ultieme staat van spirituele groei, waarbij je diep innerlijke vrede, liefde en wijsheid ervaart. Maar waar licht is, tref je ook de schaduw.

Verlichting biedt een fundamentele transformatie die je bevrijdt van negatieve patronen en beperkende overtuigingen. Laat jezelf zien zoals je werkelijk bent. Los van je bekende structuren, voorbij pijn, twijfel en angst. 

Wees een leider van jouw nieuwe weg naar verlichting.

In deze staat voel je een diepe verbondenheid met het universum en leef je volledig in het moment. Verlichting biedt een leven vol betekenis en vervulling, waarin je handelt vanuit compassie en vreugde. Het is de ultieme vrijheid en een stralend licht dat ook anderen inspireert.

Durf je de schaduwkant te bekijken en je te verbinden met jouw LICHT, dat wat je oprecht raakt en daar naar te handelen?

Laten we oefenen hier op Lorelei!

Dan kunnen we samen de wereld een beetje lichter en liefdevoller maken.

Ik ben al een aantal jaren actief als natuurcoach. Al van jongs af aan geniet ik van de rust en energie die de natuur mij geeft.

Naarmate ik meer buiten ben, geeft de natuur steeds meer van haar geheimen prijs en helpt mij bij mijn eigen ontwikkeling. De seizoenen en het weer geven een natuurlijk ritme aan waar je als mens baat bij hebt. Zo ontdekte ik mijn eigen ritme dat bij mij past, waardoor ik beter in balans ben.

Ook ontdekte ik mijn drive en inspiratie. Zingeving is iets waar ik altijd mee bezig ben geweest. De grootsheid van de natuur maakt je nietig als mens. Die natuurbeleving vond ik ook bij andere natuurvolken, dicht bij huis maar ook tijdens verre reizen.

Tijdens deze reizen heb ik onder andere van Aboriginals, Maori, Indianen en Kelten veel geleerd over hun manier van leven in verbinding met de natuur. Ik leen en bestudeer de ideeën uit hun verleden en maak ze modern en relevant voor het heden. Mijn missie is mensen leiding te laten nemen over hun eigen leven in privé en werk.

4 jaar geleden kwam ik met Lorelei in contact Daar kwam ik in een warm bad terecht en  ontmoette ik veel vrouwen en merkte dat er nog veel meer is dan dat ik zelf al kende. De workshops en muziek brachten ook veel herkenning en het samenzijn met alleen vrouwen was helend voor mezelf in diverse workshops.

Dit jaar ga ik ook zelf een bijdrage gaan leveren via 2 workshops:

;

Hoe ontwerp je een goed (vuur)ritueel?

;

Werken met een natuurcirkel

Hoe ontwerp je een goed (vuur-) ritueel?

Alle natuurvolken hebben unieke rituelen, die allen verschillend lijken. Maar als je goed kijkt hebben ze 5 vaste  onderdelen die nodig zijn om het een goed ritueel te maken. Deze leg ik je in stappen uit en bouw zo een ritueel op om straks (samen) uit te voeren. Dat ontwerpen kan in groepjes of individueel.

Je kunt bij rituelen met elk van de 4 elementen (water, lucht, water, of vuur) werken. Zelf werk ik graag met vuur. Ik laat je je eigen vuurritueel ontwerpen en daarna ook uitvoeren. Dat kan heel groot met een kampvuur, een vuurschaal tot heel klein met een waxine lichtje/kaars. dat is afhankelijk van de omstandigheden.

Als er geen vuur gemaakt mag worden door code rood, is het ontwerp ook aan te passen naar de elementen: water, lucht of water.

Ik geef daarbij extra tips hoe je een ritueel goed begeleidt in een groep, en wat valkuilen en aandachtspunten zijn.

Door het ritueel zelf uit te voeren ga je zelf ervaren wat de waarde is van die 5 onderdelen. Het is meteen een kans om zelf te ervaren hoe je met een eigen vraagstuk omgaat. Daarnaast kun je het als werkvorm in je eigen praktijk toepassen.

Ontwerp je mee?

Training Vuurritueel

Heb je de workshop gemist, dan is er mijn training Werken met een Vuurritueel die ik dit jaar nog een paar keer geef.

Met speciale korting voor Lorelei deelnemers.  Lees hier meer: 

Werken met een natuurcirkel

Alle natuurvolken werken al eeuwenlang met cirkels: voor heling, voor raadgeving of voor tijdsbepaling.

Vaak gingen de oude volken een aantal dagen de natuur in om een antwoord te krijgen op een levensvraag, of deden een zogenaamde vison quest. Maar je kunt dit antwoord ook via de natuurcirkel zelf ontdekken in deze 3 u.

Ik leg je uit hoe je de cirkel opbouwt en hoe deze werkt. Door de cirkel samen te maken, kun jij je in de cirkel bewegen en ontdekken wat jouw intuïtie/ de natuur je aangeeft wat je volgende stap moet zijn bij een vraag of dilemma dat je hebt.

Om dat antwoord te vinden zijn er 7 stappen nodig die ik één voor één uitleg en je al doende laat toepassen. Daarnaast leg ik variaties uit zodat je dit bv ook thuis binnen kunt doen.

Door zelf in de cirkel te stappen  ga je zelf ervaren in je lijf en hart wat de waarde is van die 7 stappen. Het is een kans om zelf te ervaren hoe je een eigen vraagstuk aanpakt. Dat mag in de groep gedeeld worden, maar is niet nodig.

Ook dit kun je als werkvorm in je eigen praktijk toepassen.

Ga ik je in mijn workshops ontmoeten?

Lia