boom

Nationale boomfeestdag.  Kinderen planten een boom in hun wijk, bij hun school, in de nieuwbouw.  Soms helpt de burgemeester of ander bekend persoon mee. Dan voel je als kind dat het belangrijk is. Ook ik heb het gedaan, en daar is nu een klein bosje ontstaan bijna 40 jaar later. Waar nu de vogels nestelen, konijnen hun hol graven en andere kinderen hutten bouwen en spelen. Niet wetend dat vroeger schoolkinderen dit ooit aangeplant hebben.

Bomen planten gaat over geloof in de toekomst. Je doet iets omdat je hoopt dat er iets nieuws, iets moois, kan ontstaan.  Iets dat later een waarde heeft. Waarvan je wel een idee hebt, maar nog niet altijd kan voorstellen hoe het wordt.

Men vroeg ooit aan Martin Luther King: “Wat zou je doen als morgen de wereld zou vergaan?” Hij antwoordde: “ik zou vandaag nog een boom planten. Een boom van hoop in de zekerheid dat God de schepping in zijn hand houdt en het leven onverwoestbaar zal zegevieren.”

Niet iedereen heeft dat geloof in God als inspiratie.

Ook als leidinggevende kun je soms een boom planten. Heb je een bepaalde  visie of wil je anderen inspireren. Heb jij ideeën om zaken binnen je team of organisatie beter te maken?  Dingen die je zo belangrijk vindt dat je er nu werk van wilt maken. Met een blijvend resultaat, ook als jij er niet meer werkzaam bent.

IMG_2341

Welke boom zou jij vandaag willen planten. Welke vruchten zou die boom van jou je team of de organisatie opleveren?

Zet eens een boom op, en ik hoor graag je reactie.

Meer weten hoe jij binnen jouw organisatie een blijvende verandering invoert. Hoe je op een natuurlijke manier kunt werken? Welke tips er nog meer zijn voor jou en je medewerkers? Dan kom ik graag met je in gesprek! 

Informatie leiderschap-scan

Tijdens dat gesprek onderzoeken we de specifieke situatie van jouw organisatie en zal ik kijken hoe ik jou en je team verder op pad kan helpen.

Ik zie er naar uit om je te spreken en met je op pad te gaan!

Lia

natuurlijke groet,

Lia