Als kinderen niet meer in de natuur spelen, weet over een tijdje niemand meer iets van de natuur af, laat staan dat iemand die natuur nog wil beschermen.

En die natuur hebben we dagelijks zo hard nodig! Vaak hebben we in ons drukke leven geen tijd, maar nu wordt het weer vakantietijd. Een mooie kans de natuur weer eens op te zoeken.

Dus trek er eens op uit met de kinderen, ga wandelen, hutten bouwen, beestjes en bladeren zoeken. Klim in bomen en ga lekker struinen in het bos of langs het strand. Ga pootje baden in een stroompje, in de zee. Ontdek weer hoe mooi alles in elkaar zit en je komt tot rust.

En voor ouders die taakgericht zijn:

Het grappige is dat uit diverse recente studies blijkt dat die schoolprestaties fors toenemen als schoolkinderen regelmatig in de natuur kunnen zijn en ravotten. Natuur maakt kinderen evenwichtiger en stimuleert hun concentratievermogen…… Dus dat is ook weer een mooie start voor na die lange zomer.

Een ander feit is dat de natuur voor volwassenen hetzelfde werkt. Je komt tot rust en wordt effectiever in contact met de natuur. Al die haast, je rent jezelf nog voorbij. In je vakantie heb je de kans om het eens anders te gaan ervaren en anders aan te pakken.

Zoek eens een mooie plek in het bos, maak een ochtend of avondwandeling. Ontdek wat de natuur je brengt. Voel de wind en zon op je huid. Ruik het bos en de zee. Ontdek met je kind weer hoe mooi het is.En verwonder je…

wortels

Als natuurcoach help ik leidinggevenden even stil te staan bij hun leven en wat hen belemmert. Ik maak hen effectiever in hun werk. Via natuurcoaching bied ik programma`s voor groei van teams en professionals. Door gerichte vragen en oefeningen ontdekken we wat in de natuur voor jou helpend is.

Het uiteindelijke resultaat voor individuele medewerkers is meer rust, minder stress. Duidelijkheid wat je wilt en waar je staat. Hoe ga ik verder. Binnen teams geeft het  inzicht in de teamprocessen. Daardoor ontstaat een betere communicatie, verbetert de werksfeer en samenwerking in teams.

Meer weten wat de natuurcoaching voor jou of je organisatie kan betekenen? Welke tips er nog meer zijn voor jou en je medewerkers? Dan kom ik graag met je in gesprek!  

Informatie leiderschap-scan

Tijdens dat gesprek onderzoeken we de specifieke situatie van jouw organisatie en zal ik kijken hoe ik jou en je team verder op pad kan helpen.

Ik zie er naar uit om je te spreken en met je op pad te gaan!

Lia