aapOp scholen en ook in leiderschapstrainingen en wordt ons van alles geleerd. Goede zaken, maar we leren ook om in bepaalde patronen te blijven denken. Soms zijn die beperkend voor ons al mens en onze organisatie. We denken vaak dat we de natuur de baas zijn, beter zijn als de dieren. Alles kunnen beheersen. Maar in plaats van te overheersen, brute kracht te gebruiken, kun je ook leren van wat er al is.

De natuur is al duizenden jaren bezig. Via intuïtie en overlevering geven dieren kennis aan elkaar door. Zo weten trekvogels waarheen te gaan in de herfst. Vissen kunnen in een school het best overleven. Bomen trekken hun sapstroom terug bij een brand. En dat geeft ze soms een voorsprong. Creatief denken kun je leren van deze aap! Wil jij leren ? Een leuk filmpje hierover: Wat mensen leren van de aap?

aap-2Ik moest enorm lachen om zijn inventiviteit. Maar kreeg ook enorm bewondering voor de oude kennis die hij bezat. Daarom werk ik ook zo graag in en met de natuur met mijn klanten. Zoveel kennis is al aanwezig in hoe dieren hun instinct gebruiken of planten samenwerken, de seizoenen volgen. Oude wijsheid die nu ten dage ons veel kan helpen om met stress, verandering en moeilijke situaties om te gaan.

Wil je meer weten hoe de natuur jou en je organisatie verder kan helpen? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Of kijk eens op mijn site `t Buitenlab.

natuurlijke groet,

Lia