Coach je alleen leidinggevenden?

Ik kreeg onlangs de vraag: “Lia waarom werk je voor leidinggevenden?”. Dat zal ik proberen uit te leggen.

Eigen ervaring

vastgelopen?

Zelf heb ik jaren als leidinggevende in zorg en welzijn gewerkt en gemerkt dat veel leiders bijna hele dagen binnen zitten. Na het ontbijt stappen ze vaak in de auto. Ze zitten soms hele dagen achter hun schermen bij kunstlicht, eerst op het werk en daarna thuis ‘s avonds weer. Daardoor raken veel leiders het contact met de natuur en zichzelf kwijt. Zij zitten vooral in hun hoofd. Dit gecombineerd met reorganisaties, lastige teams, omgaan met medewerkers geeft allerlei stress, en fysieke klachten, je rot en depressief voelen als gevolg.

De natuur helpt dan. Ook als je niet zo van buiten sporten of survival houdt. De natuur is gewoon weldadig. Niemand is een binnenmens, zoals de reclame van Beversport zo mooi zegt.

Natuur helpt leidinggevenden

Ik ben mijn hele leven al bezig met die natuur, hoe natuurvolken leven en hun oude natuurwijsheden toepassen, dat fascineert mij. Veel kennis die hedentage verloren is gegaan, maar waar we wel van kunnen profiteren nu. Via scouting leer ik jeugd, onze toekomstige leiders, de waarde van natuur en buiten zijn.

Ik ben energiek en vaak druk met van alles, mensen werden en worden wel eens moe van me ;-). Maar door meer bewust in de natuur te zijn, kom ik tot rust. Want daarzijn de dingen goed zoals ze zijn en heb ik minder last gekregen van mijn perfectionisme. Durf ik gewoon stappen te nemen. Voel ik me levend, verbonden met alles om me heen. Ik kom er tot mooie ideeën, krijg inspiratie. In de natuur mag ik, en jij ook, jezelf zijn, want de natuur oordeelt niet. Dat geeft ruimte om zaken onder ogen te zien, die je op je werk soms liever verborgen houdt. Ik heb daardoor mooie groeistappen gemaakt. Zowel persoonlijk als in mijn bedrijf.

Slecht leiderschap geeft slechte resultaten

Klinkt simpel, maar hoe doe je het dan anders? Omdat leidinggevenden die niet functioneren of gestressed zijn, heel bepalend zijn in een bedrijf voor een slechte, bv. een competitieve sfeer, of hoog ziekteverzuim onder werknemers veroorzaken, wil ik juist leidinggevenden helpen. Want indirect heb ik zo ook invloed op de werknemers. Leidinggevenden nemen hetgeen ze geleerd mee naar hun organisatie.

Leidinggevenden die stress hebben en alleen maar druk zijn, hebben een beperkte blik. Zij zien veel voor de hand liggende oplossingen niet. Ze durven hun fouten niet toe te geven of ervan te leren. Leggen soms zelfs de schuld bij anderen. Dat zorgt voor slechte resultaten en gedoe op de werkvloer. Leiders die in balans zijn, maken het verschil. Zij staan juist in contact met zichzelf en de ander.

Buitenlab

Daarom heb ik het Buitenlab opgericht om leidinggevenden weer in contact te brengen met zichzelf en hun lichaam. Om te voelen hoe het echt met je is. Het Buitenlab is een plek waar je mag experimenteren met nieuw gedrag, waar je lekker tot rust kunt komen in de natuur. Ik laat mensen oefeningen doen en leer hen gebaseerd op diverse natuurlijk principes hun leven aan te passen. Zodat ze weer ontspanning en plezier ervaren. Er kunnen zijn voor zichzelf en de ander.

Meer weten lees dan het gratis E-book in 10 stappen naar natuurlijk leiderschap.

Bestel mijn gratis e-book

Het mooiste is als ik iemand na jaren weer spreek en ze vertellen dat een bepaalde oefening met een boom, of anders kijken naar iets, hen nog steeds helpt en ze die kennis nog regelmatig gebruiken.

En de werknemers dan?

Natuurlijk gelden die natuurlijke principes ook voor werknemers net zo goed of iedereen die gewoon leiding moet geven aan zijn eigen leven, of je nu wel of geen baan hebt. Dus ook dan ben je van harte welkom om een workshop of een programma natuurlijk leiderschap te volgen.

Wil je meer weten wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen? Neem dan contact op.

Informatie gesprek

Natuurlijke groet

Lia van Loo