Coach je alleen leidinggevenden?

Ik kreeg de vraag: “Lia waarom werk je voor leidinggevenden?”. Dat zal ik proberen uit te leggen.

Eigen ervaring

vastgelopen?

Zelf heb ik jaren als leidinggevende in zorg en welzijn gewerkt en gemerkt dat veel leiders hele dagen binnen zitten. Vooral nu het donker wordt, gaan ze in het donker naar buiten komen in het donker thuis. Ze zitten hele dagen achter hun schermen bij kunstlicht, eerst op het werk en daarna thuis ‘s avonds weer. Daardoor raken velen het contact met de natuur en zichzelf kwijt, zitten vooral in hun hoofd. Gecombineerd met reorganisaties, lastige teams, omgaan met medewerkers geeft dat allerlei stress, en fysieke klachten, je rot voelen als gevolg.

De natuur helpt dan. Ook als je niet van buiten sporten of survival houdt. De natuur is gewoon weldadig. Niemand is een binnenmens, zoals de reclame van Beversport zo mooi zegt.

Natuur helpt leidinggevenden

Ik ben mijn hele leven al bezig met die natuur, hoe natuurvolken leven en hun oude natuurwijsheden toepassen, dat fascineert mij. Veel kennis die hedentage verloren is gegaan, maar waar we wel van kunnen profiteren nu. Via scouting leer ik jeugd, onze toekomstige leiders, de waarde van natuur en buiten zijn.

Ik ben energiek en vaak druk met van alles, mensen werden wel eens moe van me. Maar door meer bewust in de natuur te zijn, kom ik tot rust, zijn de dingen goed zoals ze zijn, heb ik minder last van mijn perfectionisme. Durf ik gewoon stappen te nemen. Voel ik me levend, verbonden met alles om me heen. Ik kom er tot mooie ideeën, krijg inspiratie. In de natuur mag ik, en jij ook, jezelf zijn, de natuur oordeelt niet. Dat geeft ruimte om zaken onder ogen te zien, die je op je werk soms liever verborgen houd. Ik heb daardoor mooie groeistappen gemaakt. Zowel persoonlijk als in mijn bedrijf.

Slecht leiderschap geeft slechte resultaten

Klinkt simpel, maar hoe doe je het dan anders? Omdat leidinggevenden die niet functioneren of gestressed zijn, heel bepalend zijn in een bedrijf voor een slechte, bv. een competitieve sfeer, hoog ziekteverzuim, etc. onder werknemers, wil ik juist leidinggevenden helpen. Want indirect heb ik zo ook invloed op werknemers. Leidinggevenden nemen hetgeen ze geleerd mee naar hun organisatie.

Leidinggevenden die stress hebben, steeds druk zijn, hebben een beperkte blik en zien veel voor de hand liggende oplossingen niet. Ze durven hun fouten niet toe te geven of ervan te leren. Dat zorgt voor slechte resultaten, gedoe op de werkvloer. Leiders die in balans zijn, maken het verschil. Staan in contact met zichzelf en de ander.

Buitenlab

Daarom heb ik het Buitenlab opgericht om leidinggevenden weer in contact te brengen met zichzelf en hun lichaam. Voelen hoe het echt met je is. De natuur is een plek waar je mag experimenteren met nieuw gedrag, lekker tot rust komen. Geef ik oefeningen en leer hen gebaseerd op natuurlijk principes hun leven aan te passen.

Meer weten lees dan het gratis E-book in 10 stappen naar natuurlijk leiderschap. Reserveer je plek

Het mooiste is als ik iemand na jaren weer spreek en ze vertellen dat een bepaalde oefening met een boom, of anders kijken hen nog steeds helpt en ze die nog regelmatig gebruiken.

En de werknemers dan?

Natuurlijk gelden die natuurlijke principes ook voor werknemers of iedereen die gewoon leiding moet geven aan zijn eigen leven, of je nu wel of geen baan hebt. Dus ook dan ben je van harte welkom om een workshop of het programma natuurlijk leiderschap te volgen.

De volgende workshops zijn 26 oktober of 23 november. Een mooie manier om eens kennis te maken 😉 Er is plek voor maximaal 6 personen.

Reserveer je plek

Natuurlijke groet

Lia van Loo