krokusWanneer wil jij ontkiemen?

De dagen worden al weer iets langer, maar het is nog lang geen voorjaar. Vorstdagen worden deze winter afgewisseld met weken vol somber grijs kwakkelweer. Het lijkt het alsof er in de natuur niets gebeurt, maar schijn bedriegt. Ondergronds gebeurt er van alles. Letterlijk.

Geen deadline of agenda

Voorjaarsbloemen en planten staan op het punt van ontkiemen. Ze wachten alleen nog op het juiste moment om boven de grond te komen. Dat bepalen ze echter niet aan de hand van een deadline of agenda. De natuur voelt intuïtief aan wanneer het weer aangenaam genoeg is om te gaan groeien. Tot die tijd moeten ze geduld hebben.

Wanneer begin je?

Herken jij dat gevoel dat je staat te popelen om te ‘ontkiemen’? Je wilt van start met een nieuw project, eindelijk werk maken van je bedrijfsplannen, of een nieuwe relatie aangaan? Maar wat is nou het juiste moment om die belangrijke stap te zetten in het leven?

Aanvoelen

Gelukkig zijn daar geen wetten voor. Net als in de natuur. Daar bloeit het ene veld met krokussen al eind januari, terwijl een ander veld pas in maart opkomt.

Dat kan te maken hebben met is er voldoende voedsel aanwezig. Sta je af en toe al in het winterzonnetje, of steeds in de schaduw? En ook in dat vroege veld, zul je zien dat de ene krokus nog in de knop zit, als de ander al uitgebloeid is. Elke krokus “kiest” zijn eigen moment. En kijkt daarbij niet naar de buurman of die al bloeit. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens ook diep van binnen al lang weet, wanneer je die stap moet maken.

krokus-3krokus-2

Je kan bijvoorbeeld invoelen ‘ben ik wel goed geworteld’. Voel ik me stevig en sterk genoeg om deze stap te zetten of moet ik nog even wachten? Verwacht ik een lentezonnetje of nog winterweer de komende tijd. Je lichaam is hierbij een prachtig instrument dat allerlei signalen afgeeft.

Helaas zijn veel moderne mensen dat innerlijk gevoel en het contact met hun lichaam kwijtgeraakt. Ervaren ze angst, stress, boosheid. Of raken ze het contact met mensen om zich heen kwijt. Door het dagelijks racen en rennen, door vooral te luisteren naar wat anderen vinden, je partner, baas, of buurman. Door angst leidend te laten zijn. Wat als…

Vertrouw op je onderbewuste

Durf jij op je onderbewuste te vertrouwen? Dan weet je intuïtief wanneer het juiste moment is om te ontkiemen. Vind je dat lastig? Dan kan ik je helpen. Ik leer mensen (weer) te leren luisteren naar hun intuïtie. Hoe ik dat doe? Met coaching en workshops waarin ik je die natuurprincipes laat ervaren. Waarin je je intuïtie en de signalen van je lijf (weer), leert voelen.

Zelf ben ik een echt natuurmens. Daar kom ik tot rust, krijg ik inspiratie, voel ik me leven. Buiten zijn in de natuur. werkt verhelderend voor lichaam en geest. Je komt tot rust, terwijl je tegelijkertijd nieuwe inzichten krijgt. Ik ben de afgelopen jaren steeds meer op mijn intuïtie gaan werken en pluk daar dagelijks de vruchten van.

Waardevol cadeau

krokusMet prikkelende vragen, spiegelen en voorbeelden uit de natuur krijg jij ook waardevolle inzichten waarmee je antwoord krijgt op jouw vragen en leer je steeds meer vertrouwen op je intuïtie. Je ontwikkelt je eigen leiderschapsvaardigheden en dat is een meer dan waardevol cadeau voor de rest van je leven. Je krijgt steeds meer richting, gaat vanuit meer ontspanning en rust te werk. Wetend wat voor jou de juiste tijd en manier is om iets te doen of te laten. Net als die krokus.

Workshop: Lessen in leiderschap uit de natuur

Wil je weten wat jij kunt leren van de natuur? Er zijn nog een paar plekken vrij voor mijn workshop ‘Lessen in leiderschap uit de natuur’ op woensdag 21 maart. Op een ontspannen en laagdrempelige manier ontdek je hoe je je kunt ontwikkelen met 5 basisprincipes uit de natuur.

Wil je meer grip krijgen op jouw situatie? Ik help je graag. De natuur gaat al miljoenen jaren zeer effectief om met allerlei veranderingen. Laat je inspireren en doe mee. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 maart. Wees er snel bij, want deelname is beperkt en vol = vol!

Kun je niet die dag, er zijn meer data dit jaar.

lees meer en meld je aan.

Meer informatie over de training