De laatste loodjes…

De laatste dagen van het jaar en voor sommigen zijn het echt de laatste loodjes van een heel zwaar jaar. Plannen moesten worden bijgesteld, dromen vielen in duigen, want ze hadden zo veel anders gewild of gehoopt. Juist in december komt dat bij velen tot uiting.
December is vaak een drukke maand, alles moet nog snel af voor 1 januari. Het lijkt alsof er daarna geen nieuwe dag meer komt. De tijd lijkt door je vingers te glippen.

Besef je wel dat tijd en data zaken zijn die door ons mensen zijn gemaakt. De natuur heeft een vastgestelde tijd, maar volgt patronen, en die zijn soms korter en soms langer. Ook na 1 januari is er nog steeds van alles mogelijk, want elke dag liggen er nieuwe kansen.

Wat zijn jouw laatste loodjes?

Wat belangrijk is, is te ontdekken waarom je zoveel moet en je je zelf nu opjaagt? Moet jij ook van alles van jezelf, zoals: Je steeds ontwikkelen, succes in je werk, promotie zoeken, een mooi huis, gezin, auto….

Moet het altijd meer en beter? Misschien merk je dat je jezelf voorbijloopt totdat je ‘s avonds (bijna) omvalt? Dat je je voortsleept van dag naar dag, altijd in de stress. Zelfs nu in je kerstvakantie heb je geen tijd om rustig aan te doen? Pffffffff….. zo worden die laatste loodjes wel heel zwaar.

Hoe kijk jij naar je taken?

De natuur werkt niet met data en deadlines. Daar groeit alles op eigen tempo en wijze. Daar heeft alles een eigen plek en eigen tijd. Een orchidee die heel soms bloeit, is niet beter als een eendagsvlieg. Een eik is niet beter als een hulst. De waarde zit in hoe jij er naar kijkt. In hoe jij zaken tijd, ruimte en aandacht geeft.

Het is winter in de natuur geworden en dat gaat in over je energie naar binnen richten, rust nemen en afwachten. Langzaam gaan kijken in richting van de lente, wat er wil dan gaan ontspruiten. En hoe kan ik daar nieuwe stappen maken. Niet vanuit moeten en deadlines, maar vanuit je dromen en willen. Dat geeft een heel andere nieuwe energie en ruimte. zeg het maar eens hardop:

Ik moet nog….

Of ik wil nog…..

Lees daarom deze 3 tips om het anders te doen het komende jaar. Zodat je vanuit willen handelt!

Het heilig moeten en de laatste loodjes?

Als je vanuit ‘moeten’ werkt, leg je veel druk op jezelf en dat maakt het vaak niet beter. Vaak focus je op wat er niet kan en mag en moet het anders. De laatste loodjes worden dan extra zwaar. Werken vanuit ‘willen’ geeft veel meer een creatieve energie, biedt ruimte en kansen. Dat gaat over zelfvertrouwen en een positieve mindset. Dan ga je uit van wat je al weet en kunt en bouw je dat verder uit. Een mooie oefening om die positieve mindset voor jouw plannen te creëren, vind je hier. Dan kun je sneller in beweging komen naar wat je wilt.

Bouwen aan je sociale netwerk door wandelen

Het eerste weekend van een nieuw jaar komt eraan. Naast aandacht voor familie en goed eten, nodigt een weekend mij altijd uit tot lekker naar buiten gaan. Wandelen geeft me rust en energie. Er is net weer een heel onderzoek gedaan waarin dat weer bewezen wordt. Dat wandelen goed is voor je gezondheid, creativiteit en productiviteit, wist je misschien al. Maar dat het ook goed is voor je sociale relaties, is minder bekend. Wandelen kan relaties weer op het juiste spoor krijgen en houden, zeggen psychologen. Dat heeft te maken met samen bewegen en dezelfde richting op kijken, dat verbindt. Het is ook makkelijker praten naast elkaar dan tegenover elkaar. Misschien heb je dat wel eens ervaren. Dus trek er de komende dagen lekker op uit met je dierbaren, vrienden of collega`s.

Wandelen brengt je psychisch in beweging

Letterlijk jezelf vooruit bewegen, geeft ook psychologische beweging. Lichamelijke processen kunnen namelijk jouw gedachten en gevoelens beïnvloeden. Soepel en vloeiend bewegen, zoals wandelen zorgt voor meer positieve emoties en herinneringen.  En als je je ‘vooruit’ beweegt, worden er processen in jouw hersenen geactiveerd die te maken hebben met vooruitgang. Door te wandelen, kom je automatisch in de stemming om “stappen te zetten”, “door te gaan” of “verder te komen”. De taal zegt het al. Je blik wordt letterlijk en figuurlijk ruimer en gericht op wat voor je ligt. Wat voorbij is, laat je achter je. En dat zijn nu net de dingen die je helpen met die laatste loodjes

En ben jij klaar voor het nieuwe jaar?

De laatste loodjes van 2021….

Moeten ze nu af? Of mogen ze mee naar 2022?

Waar wil jij komend jaar de focus op leggen?

Ik wens je dat je dromen uitkomen in 2022. Dat je groeit als persoon en leider. Je krijgt elke dag nieuwe kansen! Blijf in verbinding met jezelf en de mensen om je heen. 
Blijf gezond en hoopvol.

Kom in beweging in de natuur!

Maak je zo dromen waar in 2022

Wil jij  zelf eens ervaren hoe wandelen jouw hoofd in beweging zet, je ruimte enonstappning geeft? Of jouw relaties verbetert? Wil je zaken nu eens echt achter je laten of juist positief doorgaan?

Maak dan een afspraak voor een wandeling met mij.

Ik help je graag om stappen te zetten op jouw (nieuwe) pad in 2022

Neem contact op

natuurlijke groet,

Lia van Loo