zoonehoed , zomer

De zonnewende is geweest. De langste dag en kortste nacht liggen alweer achter ons. Toch voelt het niet zo. De dag voor de zonnewende was het pet weer en kletterde de regen tegen de ramen bij het inpakken voor het Zonnewendefestival. De Zonnewende zelf kon in de volle zon plaatsvinden en was een mooie aaneenschakeling van mooie ervaringen waar ik dankbaar op terug kijk. En ook de huidige warme temperaturen maken dat het ineens volop als zomer voelt.

Hoe kun jij deze zomer nu echt vieren in al haar glorie?

In bloei staan

Net zoals bloemen in de zomer in volle bloei staan, kun jij deze periode gebruiken voor persoonlijke groei. Verken als je buiten wandelt of fietst eens de overvloed van de natuur tijdens de zomermaanden. Velden vol klaprozen en margrieten. Vogels zingen tot laat in de avond. Let eens bewust op hoe zonlicht en warmte bijdragen aan de bloei van flora en fauna. Hoe kun jij hiervan meer profiteren door buitenactiviteiten, tuinieren of het verkennen van de natuur om je heen?

Reflecteer eens wat heeft in jouw leven nog meer zonlicht en warmte nodig om nog meer tot bloei te komen?

Feesten

De zomer is een ideale tijd om banden met familie en vrienden te versterken. Plan activiteiten die sociale interactie bevorderen. De zomer is juist een tijd van festiviteiten. Plan evenementen die het samen zijn en verbinding stimuleren, zoals een buurtfeest of picknick. Ga naar (muziek) festivals of doe mee aan gezamenlijke (sport-) activiteiten. Het samen vieren van de zomer en de activiteiten laat je nog meer genieten. Je kunt delen wat jou bezighoudt en inspireert. Dat verbindt met elkaar.

En ook als je geen feestbeest bent, kun je je in stilte verbinden met mensen om je heen met rustige activiteiten zoals bosbaden of wandelingen.

Welzijn

Maak bewust gebruik van de zomerse elementen. Denk aan gezonde voeding met verse zomerse producten, een outdoor fitnesssessie, yoga op het strand. Of een wandeling of retreat die gebruik maken van de zon en natuur. Het buiten zijn in de zon stimuleert de aanmaak van Vitamine D, waardoor je vrolijker wordt, je slaapt beter. Zo kun je het dagelijkse gedoe beter aan. Je stressniveau daalt als vanzelf in het zonnetje. Zoek die buitenlucht dan ook op, een nachtje slapen onder de sterren kan magisch zijn.

Transformatie

De zomer is ook een seizoen van transformatie. Richt je op verhalen/ boeken en activiteiten die persoonlijke of professionele veranderingen vertellen, zoals succesverhalen van mensen die hun doelen hebben bereikt, of volg workshops over het omgaan met veranderingen. Je hebt door de vakantie vaak meer ruimte en tijd om hier aandacht aan te geven.

Inspiratie

De overvloed aan kleuren en geuren in de zomer kan dienen als inspiratiebron voor jouw creatieve uitspattingen. Neem je camera of schildersezel eens mee om de schoonheid van de zomer vast te leggen. Welk gedicht borrelt er bij jou op als alles vol in bloei staat. Welk zomers verhaal wil jij delen met de wereld? Misschien wil je wel nieuwe ervaringen opdoen: avontuurlijke reizen en hikes of het leren van nieuwe zomerse sporten zoals surfen, paddleboarding of mountainbiken. Uit je routines stappen maakt je weerbaarder voor de toekomst.

Reflecteren met lichaamswijsheid

Als je terugkijkt op het eerste half jaar, wat heb je tot nu toe bereikt? Wat heb je te vieren deze zomer? Wat wilde je bereiken, maar blijkt toch niet belangrijk voor je te zijn? Hoe wil je invulling geven aan het 2e deel deze zomer?

lia bij brug

Wanneer er vragen, kansen en nieuwe mogelijkheden op je pad komen, merk dan je lichaam op. Hoe voelt het als je ergens voor zou kiezen? Voel je energie, dat het stroomt, krijg je er ZIN in?

Of stagneert de energie en voelt het wellicht zwaar? Sta de komende tijd eens stil bij wat je lichaam je te zeggen heeft. Of welke tekens steeds op jouw pad komen. De subtiele fluistering van je intuïtie, jouw innerlijke kompas zal je het 2e deel van deze zomer verder helpen.

En vind je het lastig om soms alleen te doen. Ik loop graag een stukje met je mee.

Ik wens je een glorieuze zomer.

Natuurlijke groet,

Lia