Herfst in aantocht

Hoewel de herfst in aantocht is, geniet ik vandaag nog even volop van de nazomer. Een warm zonnetje in mijn gezicht, lekker naar buiten gaan en de natuur van dichtbij beleven. Net als afgelopen weekend toen was het Fête de la nature. een van mijn doelen dit jaar om aan mee te doen. Heerlijk weer, mooie gesprekken en het bosbaden en de stiltewandeling deden hun werk om mij en de deelnemers rust, ontspanning en inspiratie te brengen. Een echt natuurfeestje! Volgend jaar doen we weer mee!

Want dichtbij is de natuur altijd – van jouw eigen tuin tot het natuurgebied om de hoek! Die natuur is goed voor je. Slechts twee uur per week in de natuur zijn heeft al positieve effecten op je gezondheid. Lukt het jou om elke week de natuur op te zoeken?

Beloftes aan jezelf

Het is één van de zaken die ik mezelf dit jaar beloofd heb en dat lukt me eigenlijk best goed. Toch merk ik ook dat andere doelen soms wat uit het oog zijn geraakt zoals mijn boek online verkopen of mensen vinden voor de Minor Natuurlijk leiderschap vinden die in het voorjaar gaat starten. Daar ga ik weer een slinger aan geven.

Misschien merk je dat zelf ook wel dat je je soms zaken voorneemt die je toch niet doet, of uitstelt omdat er nog eerst iets anders moet, omdat je gewoon de dagelijkse dingen doet. Dan kom je niet tot nieuwe stappen. Dus ik heb mezelf een schop onder mijn billen gegeven, okay, ook laten geven door mijn coach 😉

Doelen halen

Ja, ook ik heb een coach. Iedereen heeft blinde vlekken en soms heb je even wat hulp en een andere blik nodig. Die zoek ik dus bewust op. Want ik weet dat het me verder helpt. Daardoor ligt er nu zo`n mooi handboek van mij op menig nachtkastje van jullie. Er zijn gewoon een aantal tips die je verder helpen om je doelen te halen.

We gaan richting de herfst en dan is het tijd om te gaan oogsten van wat je hebt gezaaid. Kun jij nog niets oogsten van je wensen en dromen van dit jaar? Lees dan de 5 slimme tips om straks wel te kunnen oogsten!

5 slimme tips om effectief jouw doelen te halen.

Tip 1. Bedenk waarom je dit doel wilt halen

Wat is de reden, voor wie of wat wil je het doel halen? Ben jezelf ongelukkig, of loopt je werk niet lekker? Wil je meer rust, meer plezier, meer resultaten? Wat gaat het je opleveren: meer tijd voor je gezin, een hobby of studie voor jezelf beginnen? Meer waardering van je leidinggevende of collega`s?
Maak het zo concreet voor jezelf en wat je ermee wilt bereiken.

Wat is jouw doel?


Tip 2. Visualiseer je doel

Als je weet waarom je dat doel wilt halen, is het goed om het ook echt voor je te zien. Visualiseer daarom dat jij straks meer rust hebt, meer tijd voor je gezin, meer plezier, meer waardering, etc.

Hoe zou het voor je zijn als dit lukt? Wat doet dat met jou persoonlijk? Wat voel je dan, wat denk je dan? Misschien loop of praat je er wel anders. En wat betekent dat dan voor je omgeving en misschien wel je bedrijf? Welke nieuwe kansen biedt dat voor jou en hen?

Visualiseer (dagelijks) zo goed mogelijk wat er verandert.

Zie je het al voor je?

Tip 3. Prik een datum

Een doel is een droom met een deadline. Zonder deadline is de kans heel groot dat je dromen niet uitkomen, toch? Kijk maar naar de afgelopen 8 maand. Hoeveel heb je tot nu toe gedaan, zonder echt iets te bereiken?
Wees eerlijk tegen jezelf.

Prik daarom een datum wanneer je je doel bereikt wil hebben en communiceer hem!
Je gaat er dan vanzelf voor zorgen dat je stappen gaat nemen richting je doel.

Die datum moet natuurlijk wel realistisch zijn.
Denk na wie of wat je daarbij kan helpen. Een goede vriend(in) of coach kan een helpende stok achter de deur zijn. Gemiddeld kosten gedragsveranderingen 3 maand om structureel te worden. Gun jezelf ook die tijd.

Wanneer wil jij je doel bereikt hebben?

Tip 4. Plan tijd in je agenda


Nu je jouw datum hebt geprikt, is het belangrijk dat je tijd vrijmaakt voor je doel. Misschien moet je vriend(in) of coach regelmatig bellen, meer de natuur ingaan, afspraken of een klus afzeggen, studeren of oefenen. Jij en ik weten heel goed dat een doel niet vanzelf gehaald wordt…

Daar moet je echt tijd voor inplannen. Prioriteiten stellen dus!

Hoeveel tijd kun jij de komende tijd vrijmaken om aan je doel te werken? 1 uur per dag? Sta je daarvoor eerder op of doe je het ’s avonds.? Kun je doordeweeks een dag(deel) vrijmaken of liever in het weekend?

Bepaal welke tijd je kunt investeren en plan die in.

Tip 5. Zet de eerste stap

Net zoals je nooit precies weet of een zaadje opkomt als je het zaait, weet je een ding wel zeker: Als je niet zaait, gebeurt er zeker niets. Zet dus vandaag je eerste stap!

Wat kun jij vandaag al doen?

Bijvoorbeeld een half uurtje reserveren om een de leiderschap test te doen om inzichten te krijgen waar jij kansen laat liggen op meer ontspanning en plezier in je werk en leven. Wil je ontdekken waar je meer resultaten kunt halen?

Doe de gratis Leiderschapstest

En durf je nu eens echt andere stappen te nemen en je goed te laten coachen om je doelen te gaanhalen? Je bent van harte welkom voor een gratis gesprek waarin we samen bespreken hoe ik je dat zetje kan geven en/of de stok voor je kan zijn.

Lia van Loo

JA, ik wil een gesprek

Zodat jij straks op jouw gewenste einddatum ook iets moois kunt oogsten dat nu nog in de droomfase zit.

Vriendelijke groet,

Lia van Loo