Succes behalen?

Deze week starten de Olympische Spelen en daar kijk ik graag naar. Vroeger als kind op school deed ik aan alle sporttoernooien mee. Altijd wilde ik winnen en ging ik de strijd aan. Bij de Spelen herken ik emoties van het winnen en verliezen. De persoonlijke weg die iemand kiest. Atleten hebben jaren getraind voor dit ene succes.

Ik zie daarin 2 verschillende paden naar dat gewenste succes:

  1. Sporters die zich continu vergelijken met een ander, de strijd met de buitenwereld aangaan. Beter willen zijn dan de concurrentie.
  2. Sporters die zichzelf uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Die zich omringen met mensen die hen daarbij helpen.

Die twee paden zie ik ook in teams en hun leidinggevenden terug. En het heeft gevolgen hoe je je organisatie en team vormgeeft, voor de werksfeer en resultaten.

Succes door strijd

Bij het eerste pad, de strijd met de ander, gaat het erom dat jij  beter bent dan de rest, omdat je beter presteerde. Je meet, vergelijkt en je kijkt altijd met een schuin oog om je heen. Word ik ingehaald, wat doet die ander? Je legt alles op die weegschaal. Je maakt jezelf op de maat die een ander voor jou bepaalt. Je moet steeds laten zien en merken dat je beter bent dan de rest. En dan win je. De Olympische Spelen, die promotie, die baan….

En je voelt je grandioos. Of toch niet..?

Niet goed genoeg zijn

Hoogstwaarschijnlijk niet. En dat heeft te maken dat dit pad leidt naar een permanent leven vanuit angst. Angst om niet goed genoeg te zijn.

Om tekort te schieten. Angst dat je resultaten niet goed genoeg zijn, dat je niet aan het nieuwe project mag meedoen. Dat, als je niet hard genoeg werkt, je die baan niet houdt. En zo stap je in de ratrace van wedijveren met anderen, van vechten voor je plek.

Wist je trouwens dat de mens de enige diersoort op aarde is die leeft vanuit die angst? Planten en dieren leven in het Nu.

Leven in het Nu

Een boom leeft in het NU. Hij groeit ‘vanzelf’, hij zoekt voedsel en water via zijn wortels. Ontwikkelt zijn bladeren en vruchten. Hij denkt niet na hoe een andere boom naast hem groeit, of die meer of minder vruchten draagt. Hij gaat uit van eigen kracht en groeit op eigen wijze.

Dus waarom zouden wij dat niet doen?

Het beste uit jezelf halen

In het andere pad zie ik leiders die werken vanuit zichzelf en hun werkplezier. Ik zie mensen die uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden. Leiders die zichzelf omringen met mensen die hen energie geven en versterken. Mensen die elkaar snappen, die begrijpen dat hun kaars niet feller gaat branden als ze die van een ander uitblazen. Die niet strijd maar verbinding zoeken.

Dan haal je het beste uit elkaar, stimuleer je elkaar. Het plezier ontstaat vanuit de verbinding, weten dat je samen iets bijdraagt.

Bij werkplezier zijn zaken als positie, geld en kennis geen doel, maar een middel. Iets wat je helpt een nóg grotere impact te maken in je organisatie, nóg meer jezelf te zijn, nóg meer aanwezig in het Nu.

Voortploeteren naar succes

Helaas kom ik leiders tegen die het werkplezier zijn kwijtgeraakt in de race. Ze ervaren vooral veel stress en frustratie en de balans tussen werk en privé is verstoord.

Je kunt dapper voortploeteren om aan iedereen te bewijzen dat je het wél kunt. Echter ontstaat zo een niet-productieve verbetenheid. De ratrace aangaan werkt niet, het put je meer uit, waardoor zelfs een burn-out op de loer kan liggen.

Nee, het is tijd voor een nieuwe aanpak. Eentje waardoor je weer met plezier je werk kan doen. Eentje waardoor je helemaal jezelf kunt zijn en je als leidinggevende werkt op een manier die bij jou past. Dat is natuurlijk leiderschap!

Wees je unieke zelf

Jij bent uniek. Dat jij jij bent en blijft, draagt bij aan de gezondheid van jezelf en het geheel, je team of organisatie. Dat jij anders bent dan ik, dat wij allemaal verschillend zijn, dat is waar het om draait. Zo geef je iedereen de ruimte zichzelf te zijn en vanuit daar ontstaat succes. Gun je elkaar het beste. Zo ontstaat (zelf)vertrouwen en een goede werksfeer.

De bron van werkplezier zit in jezelf, in je eigen hart. Als je dat even kwijt bent, ga je vaak buiten jezelf op zoek. Niet omdat je werkplezier of succes in de buitenwereld kunt vinden. Maar omdat je de verbinding met jezelf, met je hart kwijt bent. 

Stop met rennen en haasten, met dingen in de buitenwereld zoeken. Ga terug naar jezelf, naar de verbinding met je hart en intuïtie.

Echt succes behalen

Begin vandaag met die verbinding met jezelf. Hoe klein je stapjes ook zijn, het maakt niet uit. Omarm jezelf en laat de magie ontstaan. Begin die reis en vind die succes en overvloed van binnenuit. Niet voor de buitenwereld, maar voor jezelf!

Lia van Loo

En heb je de connectie met je hart weer gevonden? Dan kun je daarna mooie stappen zetten of acties nemen in de buitenwereld. Samen met je team.

Dát is je nieuwe kaart, je nieuwe route naar natuurlijk leiderschap. En die maak jij helemaal zelf!

Natuurlijke groet,

Lia van Loo