herfstbladeren

via Kleine Stappen naar Grote Doelen”

De herfst, een seizoen van prachtige kleuren, vallende bladeren en een idee van loslaten. Soms word je daar treurig van. Maar de herfst heeft ook een mooie en positieve boodschap.

Net zoals de bomen hun bladeren laten vallen om ruimte te maken voor vernieuwing, kunnen wij ook leren van dit seizoen. Soms is het nodig om los te laten wat niet meer bij je past, om ruimte te maken voor die positieve verandering. Misschien loop je al een tijdje vast in je leven, voel je dat er iets ontbreekt of wil je iets veranderen, maar lijkt het te groot en overweldigend. Ik geef je tips hoe de herfst jou kan inspireren om kleine stappen te zetten richting jouw doelen.

Wil je al een tijdje iets veranderen omdat je vastloopt, iets niet meer bij je past of omdat je iets mist? En begin je maar niet? Dan is wat je wilt doen te groot. En als iets te groot is dan lijkt het onmogelijk, te moeilijk en zwaar. Dus begin je er maar niet aan.

Kleine stappen maken

In het leven kunnen je soms geconfronteerd worden met veranderingen die zo groot lijken dat je niet weet waar te beginnen. Of misschien heb je al lange tijd een droom, een doel, of een verandering die je wilt doorvoeren, maar het lijkt altijd op de lange baan te worden geschoven. Er komt altijd iets tussendoor. Dat is waar de herfst je een waarde-volle les kan leren: het loslaten van oude gewoontes, gedachten, en angsten creert ruimte voor nieuwe kansen.

Bij veel klanten kom ik dat uitstelgedrag vaak tegen. En ik maak dan samen de doelen kleiner, lichter en behapbaar. Want om te veranderen moet je wel een keer beginnen. In beweging komen en blijven is het eerste doel . Want eenmaal in beweging zet je makkelijker een volgende stap. Denk maar aan fietsen tegen een heuvel op. In het begin kost het moeite, is het lastig sturen. Maar met een beetje vaart gaat het steeds makkelijker.

Bewust kiezen

Neem eerst een moment om na te denken over wat je los kunt laten en wat je niet langer dient. Dit kunnen oude gewoontes, negatieve overtuigingen of zelfs overbodige bagage zijn. Het geheim van loslaten is dat er ruimte ontstaat

Door bewust los te laten, maak je ruimte voor nieuwe groei en een positieve verandering. Begin bijvoorbeeld eens met het opruimen van je fysieke omgeving, zoals het wegdoen van ongebruikte spullen, en breid dit uit naar je mentale en emotionele wereld. Laat negativiteit en belemmerende gedachten los. Deze reiniging kan je helpen om met nieuwe energie en focus nieuwe stappen te nemen richting je doelen en dromen.

traop op lopen
stapjes nemen

Kleine doelen, grote verandering

Wanneer je vastzit in een situatie, kan het verleidelijk zijn om te denken dat je een enorme verandering nodig hebt om je leven op het juiste spoor te krijgen. Maar de waarheid is dat kleine stappen vaak leiden tot grote veranderingen. In de herfst laten bomen niet alle bladeren tegelijk vallen, maar één voor één. Op dezelfde manier kunnen jij je leven transformeren door kleine, behapbare doelen te stellen.

Bijvoorbeeld, als je droomt van een carrièreswitch, hoef je niet meteen je huidige baan op te zeggen. In plaats daarvan kun je beginnen met het onderzoeken van mogelijke nieuwe carrièrepaden, het opbouwen van nieuwe vaardigheden, of het netwerken met mensen in dat vakgebied. Deze kleine stappen brengen je dichter bij je uiteindelijke doel.

Het belang van in beweging komen

In de herfst bewegen de bladeren mee met de wind, ze komen in beweging en laten los. Ze weten soms niet waar ze uit komen. Dit is een belangrijk aspect van verandering: in beweging komen en blijven. Soms kan het eng zijn om de eerste stap te zetten, maar eenmaal in beweging wordt het steeds makkelijker om de volgende stappen te nemen. Laat de controle los en beweeg mee met de wind.

Een coach kan hierbij een waardevolle rol spelen. Ik help mensen met doelen concreet te maken, de eerste kleine stappen vinden en motiveer je om in actie te komen. Ook het loslaten van controle is een belangrijke stap. Daardoor kun je obstakels overwinnen en geleidelijk vooruitgang boeken.

Natuur gaat over veranderen

De herfst herinnert ons eraan dat loslaten en veranderen een natuurlijk onderdeel van het leven zijn. Als je voelt dat je wilt veranderen, maar de omvang van de taak je ontmoedigt, onthoud dan dat kleine stappen de weg vrijmaken voor die grote veranderingen. Stel kleine, behapbare doelen en kom in beweging en zodat je geleidelijk dichter bij je doelen komt.

nieuwe stappen nemen

Zelf een eerste stap zetten?

Klaar om de herfst in je leven te omarmen en de eerste stappen te zetten naar positieve verandering? Laten we dan samenwerken om je doelen te bereiken en je dromen waar te maken.

Neem vandaag nog contact met mij op voor coaching op maat. Samen kunnen we jouw reis naar groei, transformatie en succes beginnen.

Je verdient het om het beste uit jezelf te halen, en ik ben er om je te ondersteunen.

Aarzel niet, laat de herfst dienen als een inspiratie voor jouw persoonlijke herfst en vernieuwing.

Klik hier om contact op te nemen en de eerste stap te zetten naar een nieuwe stap in je leven.

Informatie coaching
lia bij boom winter

Ik hoop je te ont-moeten

natuurlijke groet,

Lia van Loo